Митрополит Амфилохије: Петицију против закона о црквама у Црној Гори потписало 100.000 грађана

Око сто хиљада грађана потписало петицију против Предлога закона о слободи вероисповести, рекао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије

Mитрополит Амфилохије (Фото: СРНА)

Поглавар Митрополије црногорско-приморске, митрополит Амфилохије, изјавио је да је петицију којом се тражи повлачење спорног црногорског Предлога закона о слободи вероисповести, потписало до сада око 100.000 грађана.

„Потписа би било и 300.000, али неки нису стигли, а неки се боје. Макар 10 људи, запослених у државним установама рекло ми је да би добили отказ ако би се потписали против тог прописа”, казао је Амфилохије за подгоричке „Вијести”.

Митрополит је оценио да је „Влада тај закон ставила у други план након Тројичинданског сабора у Подгорици, који је показао снагу верника”, јер; су „схватили да не могу ићи против народа”.

Рекао је да су „лаж” спекулације да он у договору с председником Црне Горе Милом Ђукановићем покушава да од Српске православне цркве одвоји Митрополију црногорско-приморску: „Видим, неки из Србије објављују те безумне лажи”.

Амфилохије је рекао да Ђукановића „поштује као човека и државника, али то не значи да поштујем његову безумну политику” према цркви.

„Бојим се да то сада не ради по својој вољи, него под притиском и насиљем НАТО-а”, сматра митрополит.

„НАТО ради све да уништи православље и православну цркву. Зато уништавају Сирију и тамошње хришћанство, Украјину, поткопавају темеље православне Русије, а уништили су Косово и Метохију. И сада ево хоће да уништи и Црну Гору. Е па не иде то, неће моћи”, рекао је Амфилохије, преноси Бета.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 8. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар