Срђан Дармановић: Црна Гора у свему подржава Косово

Дармановић и Пацоли у Приштини потписали Споразум о сарадњи између Црне Горе и тзв. Косова у контексту приступања Европској унији

Срђан Дармановић и Беџет Пацоли у Приштини (Извор: ИН4С)

Министар вањских послова Срђан Дармановић боравио је данас у Приштини, гдје је поручио да Косово* може да рачуна на подршку Црне Горе у свему.

Поред сусрета са Беџетом Пецолијем, Дармановић се састао и са предсједником тзв. Скупштине Косова* Кадријем Весељијем и предсједником Владе Рамушом Харадинајем.

Пецоли и Дармановић, како је саопштено, констатовали су да Црна Гора и Косово* имају веома добре односе и изразили задовољство фреквентним политичким дијалогом који оснажује свеукупну сарадњу.

– Од суштинске важности је да сви субјекти у региону блиско сарађују, као и да одговорно дјелују у циљу брже интеграције у Европску унију, казао је Дармановић.

Пацоли је нагласио да су двије државе искрени пријатељи који имају отворене односе утемељене на добросусједству и међусобној подршци.

–Црногорски допринос регионалној стабилности веома је значајан и грађани Косова* то цијене, казао је Пацоли.

У разговору са предсједником косовске Скупштине Веселијем констатована је одлична сарадња између Црне Горе и Косова*, што је и потврђено у претходном периоду приликом адресирања питања од заједничког интереса.

– Косово* и њени грађани имају велико поштовање за резултате државне политике Црне Горе, казао је Весели.

Током састанка са Харадинајем, Дармановић је истакао да Црна Гора с пажњом прати и подржава дијалог Косова* и Србије, нагласивши да је важно да двије стране постигну одржив споразум који ће бити у функцији дуготрајне стабилности Западног Балкана.

Коментаришући билатералне односе, Харадинај је казао да „Црна Гора представља примјер успјешног модела развоја и државу на коју се морају угледати и друге државе у погледу европских и евроатлантских интеграција“.

Дармановић и Пацоли потписали су данас Споразум о сарадњи између двије државе у контексту приступања Европској унији.

– Црна Гора у континуитету, на темељу посвећености добросусједству и блиској регионалној сарадњи, дијели искуства и експертизу у процесу европских интеграција са свим својим сусједима, казао је министар Дармановић, те додао да Косово* може да рачуна на подршку Црне Горе и у овом погледу.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 21. 3. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Не Црна Гора, већ Титов “Montenegro”.

    Издаја је проклетство големо.

Оставите коментар