Хашим Тачи: Због мале штете Србији нарушили смо односе са САД

Тачи изјавио је да никада није помислио да би Приштина могла да дође у позицију да се њен однос са САД доводи у питање, а Харадинај спреман да на дневни ред седнице владе стави питање суспензије такси на робу из Србије

Хашим Тачи (Извор: Н1)

ТИРАНА – Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да никада није помислио да би Приштина могла да дође у позицију да се њен однос са САД доводи у питање, преноси Танјуг.

Он је за Радио-телевизију Албаније, рекао да не верује да постоји иједан лидер на Косову који се осећа добро само зато што је Србији нанета штета од неколико милиона евра, а да је Приштина од САД „добила шамар”, пренео је приштински Лајми.

Тачи је додао и да Приштина не треба да буде страна која блокира дијалог.

„Верујем да ћемо у данима и недељама које долазе наћи креативно решење. Никаква штета нанета Србији не оправдава штету начињену односима (Приштине) са САД”, рекао је Тачи.

(Политика, 13. 2. 2019)

Харадинај спреман да стави на разматрање суспензију такси

ПРИШТИНА  Косовски премијер Рамуш Харадинај спреман је да на дневни ред седнице владе стави питање суспензије такси на робу из Србије ако то неко од министра предложи, јављају приштински медији.

Коха диторе преноси изјаву саветника Харадинаја Доњете Гаши, која каже:

„Уколико неко од чланова кабинета иницира суспензију такси на робу из Србије, премијер ће омогућити да одлука буде размотрена на седници Владе.“

Ова информација уследила је након што су САД упутиле оштро писмо приштинским лидерима са захтевом да укину таксе на робу из Србије и БиХ иначе ће се суочити са променом односа и сарадње, преноси Танјуг.

(Политика, 13. 2. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар