Александар Вучић: Варају се сви који су за замрзнути конфликт на Косову

Жалостан сам ако људи неће то да разумеју, али ја то не могу да променим, као што нећу да мењам политику која је рационална, озбиљна и одговорна и која је доносила добре резултате, рекао је Вучић

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

НОВИ САД – Време је да почнемо да размишљамо о људима, чувајући своје интересе и добијајући највише што је могуће, поручио је вечерас председник Александар Вучић и додао да се варају сви који мисле да је могуће задржати замрзнути конфликт на Косову и Метохији.

„Жалостан сам ако људи неће то да разумеју, али ја то не могу да променим, као што нећу да мењам политику која је рационална, озбиљна и одговорна и која је доносила добре резултате Србији”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је то рекао одговарајући на питање који компромис Београда и Приштине би био прихватљив Немачкој, која цени наш покушај да компромис постигнемо, ако је већ признала Косово у постојећим границама.

Председник је подсетио да је не само Немачка, већ да су 22 од 27 чланица ЕУ већ признале независност Косова у границама наше јужне покрајине.

„Некада се тога ретко сетимо, зато што некада би да заборавимо на свет, а онда бисмо 20 минута касније да будемо део света, а неретко бежимо од стварности. Верујем да ће Немачка водити рачуна, не само о дијалогу, већ и о постизању компромисног решења. Да ли ћемо успети у томе, остаје да се види”, објаснио је он.

Суфицит у јануару можда и 200 милиона евра

НОВИ САД – Суфицит у буџету ће у јануару износити можда и 200 милиона евра, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

„Погледао сам приходе јануарске и расходе, предвиђен нам је суфицит у јануару по Закону о буџету, као и према плану ММФ, око 70 милиона евра, а верујем да ће можда бити чак и 200 милиона евра”, рекао је Вучић новинарима, преноси Танјуг.

Истакао је да је то суфицит само за један месец, као и да то значи више школа, болница, клиничких центара и програма за младе.

Не поистовећивати Споразум из Преспе и Косово

НОВИ САД – Честитам и Скопљу и Атини на Преспанском споразуму, али наши проблеми у односима са Приштином су стоструко тежи и та питања не треба поистовећивати, истакао је вечерас председник Александар Вучић.

„Не мешамо се у унутрашња питања других земаља. Србија честита и једнима и другима и бићемо једна од првих земаља која ће нашег јужног суседа признати под новим именом. Желимо најбоље могуће односе са обе земље и још једном честитам и Ципрасу и Заеву”, рекао је Вучић новинарима у Новом Саду.

Он међутим, истиче да то питање не треба поистовећивати са питањем Косова.

„Ту се радило само о имену. Наши проблеми у односима са Приштином су стоструко тежи и људи то треба да разумеју”, каже он, посебно мислећи на Европљане који мисле „сад смо решили један проблем, па сад остаје само Косово”.

„Желимо да решимо то питање, али она се не смеју поистовећивати, јер се драматично разликују и по тежини и по последицама које имају”, истиче Вучић, преноси Танјуг.

Имамо и легалитет и легитимитет

НОВИ САД – Оставке се подносе само у доба великих криза, када немате легитимитет, поручио је вечерас председник Александар Вучић и додао:

„Сматрам да не само да имамо легалитет, већ и огроман легитимитет. Поштујем да људи захтевају одређене ствари, ја сам спреман за све што кажу, али морају да кажу – немате легитимитет. А то се онда показује на изборима”, рекао је Вучић и додао:

„Које год изборе да изгубимо, не могу да останем председник. Ако изгубимо парламентарне изборе, нема смисла да замајавам нацију као што су то чинили Пајтић, Тадић, који су остајали на власти са шест одсто подршке грађана.

Према последњим истраживањима јавног мњења, резултати за оне који позивају на оставке били би сада много лошији него што су били, а оних чију оставку траже – неупоредиво бољи”, рекао је Вучић.

Он је тако узвратио на опаску новинара да се говори о могућности ванредних парламентарних избора, те питање да ли, с обзиром на захтев протеста за његовом оставком, размишља и о расписивању председничких избора.

Резултати истраживања јавног мњења, наставио је, показују да су људи у Србији озбиљни и одговорни и да гледају оне који марљиво раде, а не поводе се тиме ко колико виче и вређа.

Идеја о промени имена РС неозбиљна и неодговорна

БИЈЕЉИНА – Идеја о промени имена Републике Српске је неодговорна и неозбиљна, каже српски председник Александар Вучић, те додаје да она показује одређену нервозу, али и да је наишла на осуду код свих западних званичника.

То је, додаје, закључио током неформалних сусрета које је имао у током боравка на Економском форуму у Давосу.

Вучић је, одговарајући на питање водитељке бијељинске Телевизије БН о његовој популарности у Републици Српској, казао да је популаран код Срба који Србију виде као значајан ослонац Српској.

Каже и да сматра да су Србији потребни добри односи с Бошњацима, али додаје да њихови званичници неће то да чују и праве грешку какву смо, напомиње, ми правили до 90-их.

„Себе представљају као жртве, без жеље да се разговора о садашњости и шта треба да раде у будућности сматрајући да због жртве коју су поднели током последњег сукоба имају право да и другима одреде шта је интерес… Ако не кажете шта они говоре напашће вас из свог оружја. Ја нисам ни једну реч рекао ни Џаферовићу, нити било коме другом на све њихове изјаве”, рекао је Вучић, те поручио:

„Ми поштујемо БиХ и њен интегритет”, пренео је Танјуг.

Ал Дахра улаже 17 милиона евра у сточни фонд

НОВИ САД – Председник Србије Александар Вучић је изјавио вечерас да Ал Дахра доноси и нову опрему у ПКБ и да очекује да та инвестиција ускоро буде пример успешног бизниса у нашој земљи.

Вучић је рекао новинарима да ће та компаније поред новца за куповину дела имовине ПКБ-а дати и 17 милиона евра за сточни фонд.

„Верујем да ћу моћи ускоро да их обиђем тамо и покажемо колико је то напредовало”, додао је Вучић.

Каже да су сви, од Фискалног савета, до ММФ и Свеске банке подржали решавање ПКБ-а, „зато што смо имали људе који су неспособни или који су много крали и доводили до немогућих губитака уз огромна улагања државе у ПКБ-у”.

Вучић је рекао да се и током Светског економског форума састао са представницима Ал Дахре и замолио да ПКБ буде пример успешног бизниса, да више производе, као и да плате буду више за запослене.

„Јер, ПКБ је предузеће, они ту земљу не могу да однесу на ћилиму арапском или било којем другом на неко друго место”, нагласио је Вучић, преноси Танјуг.

Ако су Јерков исто вређали, најоштрије осуђујем

НОВИ САД – Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да најоштрије осуђује увреде изречене на рачун посланице Александре Јерков, ако се то, како је рекао, догодило, јер он их није чуо, преноси Танјуг.

Вучић је то рекао на опаску новинара да нико из власти није реаговао на увреде упућене посланици Александри Јерков.

(Политика, 26. 1. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

 1. Упркос српским глистама вођених антидржавном ******* и рајинским ****** Вучићем, чији су саветници империјалистички ратни ***** злочинци Блер и Сорош, присетимо се и инспиришимо се за ослободилачко-антиколонијално-суверенистичку борбу солидарношћу покојног председника социјалистичке Боливарске Републике Венецуеле Уга Чавеза, иза чијих храбрих речи и дела и сада стоји патриотски и победнички део венецуеланског народа предвођен левичарским председником Николасом Мадуром у борби за своју отаџбину против спољашњег и унутрашњег непријатеља: “САД су иницирале независност Косова да не би допустиле јачање Русије у свету и да би отвориле ново жариште напетости. САД су за постизање својих циљева чак прибегле томе да на чело Косова поставе терористу, јер је политика Вашингтона усмерена у правцу поделе народа и распиривања конфликата. Амерички империјализам покушава да, по примеру Косова, постигне одвајање нафтом најбогатије провинције Сулија од Венецуеле, али му то никада неће поћи за руком.
  Косово припада Србији и у историјском и у географском смислу. Косовска независност је неприхватљива, то је врло опасан преседан за цео свет.“ – поручио је човек и државник Уго Чавез.
  Сулија је Венецуела. ЖИВЕЛА СЛОБОДНА ВЕНЕЦУЕЛА!
  Космет је Србија. ЖИВЕЛА ОСЛОБОЂЕНА СРБИЈА!

 2. Не варамо се ми, већ ти вараш нас – или, бар оне који су довољно глупи да поверују твојим лажима.

  Замрзнути конфликт је лош избор само за шћиптарске тероростичке структуре и њихове стране спонзоре.

  За Србију, слободу човечанства и будућност међународног права, замрзунит конфликт је најбоље средњорочно решење под датим околностима.

Оставите коментар