Мађарски суд пустио Ђорђа Вишекруну на слободу

Ослобођен је и на путу је за Холандију, казали су агенцији Бета чланови породице Ђорђа Вишекруне

Ђорђе Вишекруна (Извор: Балкан инфо/Јутјуб)

Суд у Мађарској пустио је данас на слободу некадашњег функционера Српске напредне странке (СНС) Ђорђа Вишекруну, који је, како су јавили поједини медији у Србији, прекјуче био ухапшен због наводних претњи државном врху Србије, а дан пре хапшења поједини портали су пренели вест да је на Вишекруну покушан атентат.

„Ослобођен је и на путу је за Холандију”, казали су агенцији Бета чланови породице Ђорђа Вишекруне.

Његов кум и пријатељ Дејан Несторовић рекао је новинарима да је Вишекруна „у авиону за Холандију”, где живи у последњих неколико година због наводних претњи које је добијао у Србији.

Несторовић је казао да оштро осуђује понашање лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића јер је „злоупотребљавао” случај хапшења Ђорђа Вишекруне.

Како је прекјуче речено у Вишем суду у Београду, Вишекруна се терети за кривично дело угрожавање сигурности и прогањање.

Поједини портали пренели су да је на Вишекруну наводно у суботу покушан атентат, тако што су му двојица пришла са леђа и ударила га, са намером да га баце са тврђаве у Будиму.

Вишекруна је након тога наводно био смештен у болницу у Будимпешти.

Вишекруна је некада био функционер СНС-а, а 2013. оптужио је појединце из своје бивше странке да стоје иза његовог тадашњег привођења и „лажних оптужби” .

(Политика, 29. 1. 2019)

У Мађарској ухапшен Ђорђе Вишекруна због претњи државном врху

Како је речено у Вишем суду, Вишекруна се терети за кривично дело угрожавање сигурности и прогањање

Мађарска полиција ухапсила је по Интерполовој потерници Ђорђа Вишекруну због претњи државном врху Србије.

Агенцији Бета речено је да је судија за претходни поступак Вишег суда у Београду 25. децембра одредио притвор до 30 дана и донео наредбу о издавању потернице за Вишекруном због опасности од бекства.

Како је речено у Вишем суду, Вишекруна се терети за кривично дело угрожавање сигурности и прогањање, преноси Бета.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 1. 2019)

Погледајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. Не сумњам да у исказу овог човека има доста истине, и у начелу подржавам сваки вид отпора Вучићу – просто, он мора бити скинут с власти! – али осећам потребу да поменем да ни овај појединац није никаква цвећка. Стичем утисак да се дотични окренуо против Смучића само зато што се овај претходно дистанцирао од њега, због непожељних гласина о њиховом односу које су се све више шириле. Да му Смучић није дао ногу, дотични би био и данас био савршено срећан да настави да ужива у благодатима које блискост с напредњачким доном нуди, без обзира на тиранију и криминал. Уосталом, о карактеру овог појединца доста говори и чињеница да стално проси на рачун своје болесне мајке, иако, рекло би се, живи на релативно високој нози, и помоћ те природе му није потребна. Али, то и није битно. Битно је да његови искази наносе штету велеиздајнику, и на томе му захваљујем.

Оставите коментар