Михаило Меденица: Слобода медија, Пепељуга и остале бајке…

Прелистајте српску штампу и реците ми да ли ме у хороскопу има у свих 12 знакова или само у 10, и да ли је решење сви укрштеница: „Александар Вучић хода по води”

Михаило Меденица (Фото: Говори Српска)

Медији у Србији су апсолутно слободни што се најречитије да видети на мом примеру!

Небројено пута се догодило да као домаћин… овај, гост у емисији говорим по два сата док новинар има сву слободу овог света да ћути, клима главом и одјави емисију кад му дам знак за то.

Ако то није слобода медије заиста не знам шта јесте?!

Пазите – прима плату за то што не ради свој посао, види га читава фамилија и комшилук на ТВ-у, а слободан по два сата да дрема, први селфије по студију, дописује се на „Фејсу”, заврши нешто до банке ако има па само сврати да каже: „Хвала на гостовању, господине председниче, учинили сте нам велику част!” и најави за колико сати сам поново положајник у студију.

Знате, дешавало се да ме људи заустављају на улици и питају: „Црни Александре, па шта је са тобом, прођоше већ два блока реклама на ТВ-у а тебе ни у једном од њих, а у новинама чак три стране без речи о теби… Већ смо помислили да си отишао за Канаду да радиш ко медицинска сестра?”

Ево, имате прилику и да се лично уверите у све што вам говорим: прелистајте српску штампу и реците ми да ли ме у хороскопу има у свих 12 знакова или само у 10, и да ли је решење сви укрштеница: „Александар Вучић хода по води” или се догоди да буде и: „Ита Рина”, без разлике што за поменуту госпођу имамо сазнања да је наркоман, алкохоличар, страни плаћеник а самим тим и домаћи издајник!

Па, самим тим што сам у Давосу пропуштам три специјала „Ћирилице”, а колико чујем Сарапа се затворио у студио и одбија да прими госте хистерично заурлавајући: „Нећете ме преварити, знам да нисте Вучић, нећу да отворим! Или га доведите да гостујем у својој емисији, или ћу да штрајкујем глађу до ручка!”

Шта мислите, како је њима?! Њихове слободе су угрожене, њихово елементарно право да их дочекам у студију и сачекам док се пресвуку из пиџаме у одела…

Спочитавају ми некакве случајеве угрожавања поменутих слобода, па и онај у којем је Милану Јовановићу, новинару из Гроцке, запаљена кућа, а истрага је утврдила да је поменути изашао да запали цигарету кријући се од супруге која не зна да пуши, па кад је изашла да га тражи ко некакав пубертетлија је бацио цигарету на канту бензина у гаражи, која је потом букнула а пожар се проширио на читаву кућу!

Је л’ то случај угрожавања слобода или порука о штетности дувана, ево ви реците искрено?!

Ја мислим ово друго, али нећу да судим и пресуђујем јер то није мој манир, али ко се цигарете лаћа од цигарете му и кућа страда, што наша стара пословица каже!

Молим вас да једном за свагда ставимо тачку на спекулације о слободама у Србији, јер ако су негде људи слободни да кажу шта мисле – у Србији су!

За годину до две верујем да ће моћи и на глас а не само у себи да кажу, а да не помињем пензионере и остале социјално угрожене категорије – јече контејнери колико слободно говоре у њима, понекад се ништа друго не чује од њих, али право да кажу шта мисле и поједу шта нађу нико им никада неће одузети!

Ево, за крај, позивам медије да не пренесу овај мој говор и покажу колико су слободни, али ћемо разговарати кад се вратим!

Конструктивно разговарати, дабоме – ја говорим а они конструктивно климају главом и зноје се!

Због одличног грејања, разуме се, имају чак и ту слободу да им буде вруће, да догорева до ноката што се оно каже…

Опрема: Стање ствари

(Два у један, 23. 1. 2019)

Погледајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

 1. Г Меденица ипак претерује јер, немојмо заборавити колико се Александар Вучић сатире да би спасао наш страдални православни народ. Замислимо само како је њему кад му јутром уз кафицу донесу новине из којих открива ратове које мора да припрема, води и, хвала Свевишњем, побеђује. Као пример цитираћу само неколико наслова из прва три дана децембра 2018 :

  ХИЛАРИ КЛИНТОН МОБИЛИСАЛА СВЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ СРБИЈЕ – Српски Телеграф, 3 дец
  БАЛКАНСКА КОАЛИЦИЈА ЗА УДАР НА НАШУ ЗЕМЉУ – Вечерње новости, 2 дец
  УДАР НА СРБИЈУ – Информер, 1 дец
  ОКУПАЦИЈА СРБИЈЕ – Ало ! , 3 дец
  СРБИЈИ СЛОМИТИ КИЧМУ – Информер, 2 дец
  ЕВРОПА НЕЋЕ ДА ОБУЗДА АЛБАНЦЕ – Веч новости, 4 дец
  ПОЧЕО СПЕЦИЈАЛНИ РАТ – Информер, 3 дец
  РАТ НА КОСОВУ ПОЧИЊЕ 15 Децембра – Информер, 4 дец

  Драги читаоци, будимо поштени. Живећи годинама у ратовима, ми би смо нестали да нема коооога ?
  Све те ратове, као и сутрашње, преживели смо и преживећемо захваљујући кооооме ?

 2. Мој предходни коментар илуструје како Вучићеви медији намерно и плански годинама изазивају страх и угроженост народа. Том угроженом народу се данас обраћа патријарх са поруком која у преводу гласи :
  Пошто сте угрожени (спољним притисцима и албанском војском) ман’те се грађанских протеста, грађанских слобода, парламентарне демократије, урушавања институција . . .
  Будите уз власт !

Оставите коментар