Хашим Тачи: Трампова писма јасна порука, попут Клинтоновог бомбардовања

Ова писма представљају „један од четири историјска момента која су се догодила за последње три деценије у односима Косова и САД”, изјавио председник тзв. Косова

Хашим Тачи (Фото: Танјуг)

ПРИШТИНА – Косовски председник Хашим Тачи назвао је писма која је председник САД Доналд Трамп упутио председнику Србије Александру Вучићу и њему четвртим историјским моментом који је за последње три деценије стигао Приштини од америчких председника, преноси Танјуг.

Међу прва три убројао је одлуку некадашњег председника САД Била Клинтона да започне бомбардовање Србије.

Приштински сајт Телеграфи преноси да је Тачи у емисији „Зона Б” на телевизији „Клан Косова” изнео тврдњу да ова Трампова писма представљају „јасну поруку”.

„Он јасно истиче да је спреман да ангажује две земље на постизању коначног споразума, који доноси српско признање Косова, чланство Косова у УН и честитање Белој кући”, тврди Тачи.

По њему, ова писма представљају „један од четири историјска момента која су се догодила за последње три деценије у односима Косова и САД”.

„Први моменат је био када је покојни председник Џорџ Буш Старији упутио јасну поруку Слободану Милошевићу на Божић 1992. да неће дозволити да се оно што се десило у Босни и Херцеговини понови на Косову. Друга јасна историјска порука била је одлука председника САД Била Клинтона да започне бомбардовање. Трећа историјска порука била је изјава Џорџа Буша Млађег ‘што је доста, доста је’ и шест месеци потом Косово је постало независно и суверено”, рекао је Тачи.

Он је додао да је „сада ту писмо председника Доналда Трампа”.

„Остајем у уверењу да неће бити лидера на Косову нити мишљења противног ставу САД. Надам се да нећу живети у оном времену у којем се неко на Косову противи САД”, закључио је Тачи.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар