ДСС и Државотворни покрет Србије потписали споразум о заједничком деловању

Споразум о сарадњи подразумева заједничке наступе, координацију политичких ставова и акције на терену

Фото: Државотворни покрет Србије

Демократска странка Србије и Државотворни покрет Србије, на чијем је челу некадашњи потпредседник те партије Слободан Самарџић, потписали су данас споразум о сарадњи, који подразумева заједничке наступе, координацију политичких ставова и акције на терену.

Председник ДСС-а Милош Јовановић рекао је, после потписивања, да ДСС и Самарџићево удружење грађана имају врло јасну политичку платформу да Србија „изађе из овог колонијалног статуса, не само у економском, него и психолошком смислу”.

Слободан Самарџић је констатовао да је заједнички наступ потребан јер ова власт води у аутократију, пошто смо се „вратили у деведесете, али у још горем облику него деведесетих”.

Он је истакао да су то схватили и челници Савеза за Србију, али нажалост тек пре годину дана, јер су претходно мислили да ће Александар Вучић и Српска напредна странка да обаве прљави посао предаје Косова и да ће они онда да се врате на власт.

Јовановић је, упитан о подршци ДСС-а протестима СЗС, рекао да су званичници и чланови те партије били на свим протестима осим првог, када се нису слагали са списком говорника, а да ће учествовати и убудуће, све док су његови циљеви јасни, а то је, у првом реду, борба за фер медијске услове.

Он је саопштио да је Демократска странка Србије упутила писмо СЗС, који је „неформални организатор” протеста, са захтевом да се дефинишу циљеви, „да не буду различити од суботе до суботе” и да се „расветли” ко су организатори.

„Важно је знати ко ће предавати захтеве. Треба да политичке организације поднесу одговорност и да они испоручују захтеве, указао је он.

(Сајт ДСС-а, 24. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар