Изабрана нова Влада РС

Након 13 сати заседања, пола сата иза поноћи, за премијера Републике Српске је изабран Радован Вишковић

Фото: НСРС

БАЊАЛУКА – Нова Влада Републике Српске (РС), чији је премијер Радован Вишковић, изабрана је у Народној скупштини РС, преноси Фена.

Наводи се да је након 13 сати заседања, пола сата иза поноћи, за избор Вишковића гласало 54 посланика, против је било девет, а уздржаних је четворо посланика.

Избор чланова нове Владе подржала су 54 посланика, против је било 13, а два суздржана.

Наводи се да је у ентитетској влади осам министара из Савеза независних социјалдемократа (СНСД), троје из Социјалистичке партије (СП), двоје из Демократског народног савеза (ДНС), као и по један из Демократског савеза – Демос, Уједињене Српске (УС) и Народног демократског савеза (НДП).

Драган Лукач остаје министар унутрашњих послова, нова министарка финансија је Зора Видовић, ресор правде и даље ће водити Антон Касиповић, а министар здравља и социјалне заштите је Ален Шеранић, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 12. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. “Након 13 сати заседања, пола сата иза поноћи, за премијера Републике Српске је изабран Радован Вишковић…” – каже се у уводу текста, на информацију Политике а коју преноси Стање ствари.

    Ова Влада Републике Српске већ је проглашена “Владом континуитета”, што значи да ће наставити “славни пут” претходног сазива и да следи тежак и неизвестан живот велике већине грађана Српске – како да већина радника преживи са 200, а већина пензионера са 150 еура! Јер, није прошао ни читав дан, од тог “историјског догађаја”, а Влада је већ донијела одлуку да ће се (у 2019. години) задужити за тричавих 600 милиона КМ!!! Један дио задужења биће реализован преко ММФ-ефа а други дио продајом трезорских записа комерцијалним банкама.

    Народе, сретан вам остатак ове 2018-е године, за коју ћемо тврдити да је још и била добра!

    Све се своди на став (афоризам) Милована Витезовића: “Они који су нас довели довде, одвешће нас још даље!”… или што тврди мој другар Бориша – Како се год окренеш стражњица ти је отпозади (још тврди да то није његов животни став већ изворна мисао Мао Це Тунга, лично).

    Поздрав колективу СтањеСтвари!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading