Саша Јанковић се повлачи из политике

Осећам кривицу због недостатка резултата, што наш програм, вредности и другачији начин схватања политике не добијају замах већ Србија опет креће у круг, рекао је Јанковић

Саша Јанковић (Фото: Танјуг)

Повлачим се са места председника Покрета слободних грађана (ПСГ) и Грађанског блока (ГБ) 381 и из активног политичког живота, изјавио је данас досадашњи председник ПСГ и ГБ 381 Саша Јанковић. Он је навео да то чини јер, како је навео, неће да дели људе који сви подједнако желе да уклоне опасан и криминализован режим који је отео државу, преноси Бета.

„Србија је наша заједничка домовина и ја нећу бити препрека најбитнијем циљу. Такође, хоћу да будем кристално јасан: сматрам да замена једне грешке другом, макар и мањом, не доноси праве промене. То је рађено протеклих 30 година и резултате тога данас живимо. Осећај одговорности и искрености ми налажу да у томе не учествујем”, навео је Јанковић, а пренео ПСГ.

Он је казао да верује да до боље Србије воде политичке идеје ПСГ-а и ГБ 381, додајући да осећа кривицу због недостатка резултата.

„Осећам кривицу због недостатка резултата, што наш програм, вредности и другачији начин схватања политике, упркос огромном раду и жртвама сјајних људи око мене, не добијају замах већ Србија опет креће у круг”, рекао је Јанковић.

Наводећи да је тешко бити трезвен и рационалан у времену у ком су погажене све људске вредности грађанског друштва, Јанковић је оценио да је још теже изгледати нормално у српској политици, у којој ништа није онако како изгледа да јесте.

„Немам дилему да ли су циљеви које смо поставили вредни борбе и наставићу је као обичан члан Покрета слободних грађана и на друге начине. Живела слобода, живела Србија”, поручио је Јанковић.

Oпрема: Стање ствари

(Политика, 17. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

3 replies

  1. ***** nije trebo ni da ulazi

  2. Један олош мање на нашој ‘естради’.

  3. Паметна одлука, за разлику од оне када је решио да уђе у политику.

Оставите коментар