Изабрана нова Влада РС

Након 13 сати заседања, пола сата иза поноћи, за премијера Републике Српске је изабран Радован Вишковић

Фото: НСРС

БАЊАЛУКА – Нова Влада Републике Српске (РС), чији је премијер Радован Вишковић, изабрана је у Народној скупштини РС, преноси Фена.

Наводи се да је након 13 сати заседања, пола сата иза поноћи, за избор Вишковића гласало 54 посланика, против је било девет, а уздржаних је четворо посланика.

Избор чланова нове Владе подржала су 54 посланика, против је било 13, а два суздржана.

Наводи се да је у ентитетској влади осам министара из Савеза независних социјалдемократа (СНСД), троје из Социјалистичке партије (СП), двоје из Демократског народног савеза (ДНС), као и по један из Демократског савеза – Демос, Уједињене Српске (УС) и Народног демократског савеза (НДП).

Драган Лукач остаје министар унутрашњих послова, нова министарка финансија је Зора Видовић, ресор правде и даље ће водити Антон Касиповић, а министар здравља и социјалне заштите је Ален Шеранић, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. „Након 13 сати заседања, пола сата иза поноћи, за премијера Републике Српске је изабран Радован Вишковић…“ – каже се у уводу текста, на информацију Политике а коју преноси Стање ствари.

    Ова Влада Републике Српске већ је проглашена „Владом континуитета“, што значи да ће наставити „славни пут“ претходног сазива и да следи тежак и неизвестан живот велике већине грађана Српске – како да већина радника преживи са 200, а већина пензионера са 150 еура! Јер, није прошао ни читав дан, од тог „историјског догађаја“, а Влада је већ донијела одлуку да ће се (у 2019. години) задужити за тричавих 600 милиона КМ!!! Један дио задужења биће реализован преко ММФ-ефа а други дио продајом трезорских записа комерцијалним банкама.

    Народе, сретан вам остатак ове 2018-е године, за коју ћемо тврдити да је још и била добра!

    Све се своди на став (афоризам) Милована Витезовића: „Они који су нас довели довде, одвешће нас још даље!“… или што тврди мој другар Бориша – Како се год окренеш стражњица ти је отпозади (још тврди да то није његов животни став већ изворна мисао Мао Це Тунга, лично).

    Поздрав колективу СтањеСтвари!

Оставите коментар