Сплитски „историчар“ Стјeпан Лозо: Срби у НДХ починили геноцид над Хрватима

Стјепан Лозо тврди да „усташе до љета 1941. и „српске побуне“ нису чиниле никакве посебне злочине према Србима“, већ да су спроводиле „народну самоодбрану од великосрпског геноцида“

Стјeпан Лозо (Фото: РТРС)

Број јавних личности у Хрватској које негирају геноцид усташа над Србима у Независној Држави Хрватској /НДХ/ убрзано расте, па тако „сплитски историчар“ Стјепан Лозо тврди да су, заправо, Срби извршили геноцид над Хрватима у НДХ.

Лозо у својој књизи, о којој пише тиражна „Слободна Далмација“, наводи да су Срби први напали Хрвате 1941. године.

Он тврди да „усташе до љета 1941. и „српске побуне“ нису чиниле никакве посебне злочине према Србима“, већ да су спроводиле „народну самоодбрану од великосрпског геноцида“.

Лозо као врлину НДХ наводи да је афирмисала „хрватску нацију као заједницу равноправних католика, муслимана и православаца“, као и приступ „одбрани хрватске границе на Дрини“.

„И једно и друго је и данас актуелно и припада корпусу модерне европске политичке подлоге, наравно, уз специфичан приступ у односу на Дрину“, тврди Лозо, који у разговору за хрватски лист афирмише основну усташку идеологију.

Тако се, након „открића“ да је концентрациони логор Јасеновац заправо био радни логор и „оаза културе“, преко тврдњи да су у њему убијани Хрвати, а не Срби, Јевреји, Роми и антифашисти, сада дошло до отвореног глорификовања усташке идеологије, а све то у сарадњи са водећим хрватским медијима.

РТРС, Срна

Опрема: Стање ствари

(Искра, 5. 11. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Sve to uopšte nerade iz neznanja ili pasjaluka već idu na duge staze tako daćemo za koju desetinu godina svijetu morati dokazivati da oni nisu žrtve.A mi se opet naći u čudu kako izgubismo medijski rat.I ko nam brani da napišemo optužnicu za genocid protiv Hrvatske!Mislim da dok je Vučića od toga nema ništa jer je čovjek za mir,toleranciju i dobrosusjedske odnose u regionu,u regionu gdje Srbiju je*bu kako hoće i ko god hoće.

Оставите коментар