Ивица Дачић: Србија неће уложити протест Француској због косовске заставе

Имајући у виду предстојећу посету француског председника Србији после 18 година, моје је мишљење да то треба оставити за разговор, рекао је Дачић

Фото: Twitter.com/qendrimrgashi

Србија неће уложити Француској протест због истицања „косовске“ заставе у Богородичиној цркви, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.

Он изостанак реакције званичног Београда објашњава најављеном посетом француског председника Србији.

„Имајући у виду предстојећу посету Емануела Макрона, прву посету француског председника Србији после 18 година, моје је мишљење да то треба оставити за разговор“, рекао је Дачић за Политику.

Шеф српске дипломатије је истицање „косовске“ заставе у Нотр Даму оценио као „генерално велики скандал зато што не постоји војна парада на којој учествују и поражени“.

„Ми то не можемо да спречимо, али можемо да имамо боље односе са Паризом, зато је предстојећа посета Емануела Макрона изузетно важна“, рекао је Дачић, додавши да не зна „како је Тачи прихватио позив да учествује, то је за њега дан жалости“.

Застава Косова нашла се у Богородичиној цркви у Паризу уз обележја 86 држава и 11 међународних организација.

Опрема: Стање ствари

(Восток, 6. 11. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Па шта, ако није долазио „Француски председник“ 18 година? Па и овај ако дође, шта нам то значи? Ионако више заступа NWO и ционисте, него Французе. Поред заставе „косове“ су комотно могли обесити и ону ИСИЛ-ову, бар би били принципијелни. Србијо, протестна нота је минимум. Кукавичлука „западњаци“ не цене. Презиру га.

  2. Чему било какав протест када сте сами свесни да вас нико не третира као политичаре и државнике.
    Ви сте клапа климоглаваца, увлакача и пантљичара који живе на рачун овог народа.
    Чиме ви придоносите Србији сем штете?

Оставите коментар