Генерални секретар НАТО допутовао у вишедневну посету Србији

НАТО је раније саопштио да ће Столтенберг током посете Београду разговарати са председником и премијерком Србије

Јенс Столтенберг и Александар Вулин (Фото: Танјуг/Министарство одбране)

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг допутовао је данас у вишедневну посету Србији током које ће, како је раније најављено, учествовати на Београдском безбедносном форуму и присуствовати отварању вежбе спасавања у ванредним ситуацијама „Србија 2018”, чији су коорганизатори МУП Србије и Евроатлантски координациони центар за ванредне ситуације (ЕАДРЧ), специјализована агенција НАТО.

Како је саопштено из Министарства одбране Србије, Столтенберга су на београдском аеродрому „Никола Тесла” дочекали министар одбране Александар Вулин, амбасадор Србије при мисији НАТО у Бриселу Миомир Удовички и шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Ћезаре Маринели, јавља Бета.

НАТО је раније саопштио да ће Столтенберг током посете Београду разговарати са председником и премијерком Србије, Александром Вучићем и Аном Брнабић. Столтенберг и Вучић ће 8. октобра присуствовати отварању вежбе спасавања у ванредним ситуацијама „Србија 2018”, чији су коорганизатори Министарство унутрашњих послова Србије и Евроатлантски координациони центар за ванредне ситуације (ЕАДРЧ), специјализована агенција НАТО.

Истог дана ће у београдском хотелу „Хајат” учествовати на Београдском безбедносном форуму кога организују Београдски фонд за политичку изузетност (БФПЕ), Београдски центар за безбедносну политику и Европски покрет у Србији.

(Политика, 6. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Шта значи овај шпалир гардиста?
  Зар се тако дочекује функционер фашистичке алијансе?
  Колико још понижења и срамоћења треба да поднесу Срби захваљујући овој срамотној власти?
  Овај који дочекује, где је био 1999?
  Код тетке у Канади, док су НАТО фашисти бацали уранијумске бомбе по нашој лепој Србији и Космету?
  Да би уништили Србију, да би отели Косово, да би извршили геноцид над нашим народом?
  Како гњида постаје још већа гњида никада није могуће сакрити јер гњида мора да покаже да је гњида.

Оставите коментар