Moncloa: Шпанија ће признати Косово ако Београд и Приштина постигну споразум

Министар спољних послова Шпаније рекао је да ће се земље које још нису признале Косово, у случају постизања споразума између две земље – кретати ка признавању независности

Шпански лист „Moncloa“  објавио је текст о шпанском признању независности Косова.

Лист наводи да се Шпанија припрема да призна независност Косова уколико се постигне коначни споразум између Косова и Србије.

Такође, лист пише да је Шпанија против Тачијеве и Вучићеве идеје промене граница.

Министар спољних послова Шпаније рекао је да ће се земље које још нису признале Косово, у случају постизања споразума између две земље – кретати ка признавању независности.

Извор:  Rokum  (Текст је изворно преведен са албанског)

Наслов и опрема: Стање ствари

(Коссев, 20. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. To je ocekivano, srpsko priznanje stvari vraca u okvire medjunarodnog prava, pa Katalonija nece moci da se pozove na primer KiM, jer je Beograd prihvatio nezavisnost KiM, a Madrid ne daje pravo na samoopredeljenje.Pitanje je za Ruse, sta ce oni?Ukrajina nece priznati nezavisnost Krima i Rusi nece moci da se pozivaju na KiM, jer ce dobiti odgovor da je Srbija priznala nezavisnost, a da Ukrajina to ne cini.Tako ce se Rusija u tom smislu naci u jos goroj poziciji, pa cudi njena podrska sadasnjoj srpskoj vlasti.“Zamrzavanje konflikta“ odgovara i njima.

Оставите коментар