Владан Вукосављевић се залаже за посебну претплату за ријалитије

Министар културе Владан Вукосављевић заложио се да ријалити програми буду предмет посебне претплате и нагласио да му смета што се сада емитују на каналима са националном фреквенцијом

(Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Вукосављевић је на трибини у Београду „Је ли стварно лепше са културом“, рекао како је свестан да ријалити програми постоје и у свету, али да сматра би било боље када би такве програме емитовали искључиво посредством плаћених канала, а не на националној фреквенцији.

Национална фреквенција је јавни ресурс, истакао је Вукосављевић и додао да се залаже за то да ријалити програми буду предмет посебне претплате.

„Смета ми што се та врста садржаја емитује на каналима са националном фреквенцијом“, истакао је Вукосављевић, који сматра да су „ријалити програми срамота за медијску сцену“ и да „духовно и ментално уништавају један народ“.

Владан Вукосављевић (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Вукосављевић сматра и да се ријалити програми не могу оправдати ставом да „то народ жели“.

„Ово није народ лудака“, рекао је Вукосављевић и нагласио да његово министарство нема овлашћења и да је за регулисање тог питања надлежно Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ).

На констатацију водитеља трибине Александра Ђуричића да РЕМ не ради свој посао, Вукосављевић је одговорио да је то друга тема.

Министар Вукосављевић је додао и да се у ријалити програмима плаћа протагонистима таквих емисија „да раде ствари које раде“ и да је то „срамота за медијску сцену“.

Лечић: Ријалитији убијају снагу једног народа

Бранислав Лечић (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Глумац и некадашњи министар културе Бранислав Лечић у пропагирању ријалити програма види политичку намеру, а све ради испуњавања партијских и личних интереса.

Према Лечићу, таква врста програма „срозава кредибилитет човека“ и „убија снагу једног народа“.

„Култура нема шансе без политичке подршке“, оценио је Лечић, указујући да култура није никада била у фокусу ниједне власти у Србији.

Бивша министарка културе Нада Поповић Перишић сматра да културу поново треба увести у школе и да је грешка што је она искључена из образовних програма.

Тасовац: Без доброг садржаја не помажу никакве кампање

Иван Тасовац (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Директор Београдске филхармоније и такође бивши министар културе Иван Тасовац сугерише да је у култури најважније имати добар садржај и да без тога не помажу никакве кампање.

Он је рекао и да је Београдска филхармонија распродала карте за предстојећу сезону и да уводи додатне термине за концерте.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1, 17. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Сва ЧЕТВОРКА се огласила и рекла да СВА четири з н а ј у! Шта знаји то ни-ЈЕДАН ПАМЕТАН не зна; тако она ТРИ перфектска министра знају да је овај чертврти ПРЕЗЕНТСКИ, и, обрнуто, презентски зна да су она тројица ПЕРФЕКТСКИ; ФУТУРСКИ мимистар- четворка ТО зна!- збиром је
    њих- четворке и знају да је то знање збирно знање- квалитативни скок знања,а, напросто, збивање р и ј а л и т и знања.
    Овај презентски зна да ,након изјаве му о д у х о в н о м и м е н т а л н о м УНИШТЕЊУ Народа, одмах мора да иде у ПЕРФЕКТ, чему се опире знање ФУТУРСКОГ да још није дијалектиком преузет за презент, те СВА четворка зна да, удружени, морају радикализовати с в о ј е творство, што ће рећи р и ј а л и т и, како би се задобило оно у н и ш т е њ е и презентовало се као ПРЕЗЕНТ.

Оставите коментар