Вучићева наредба војсци, полицији и БИА поводом посете КиМ

Ако председник одлучи да иде на Косово и Метохију, њега тамо нико неће хапсити. Добро познајем и њега и оне који иду с њим, рекао је министар Стефановић

Александар Вучић (Фото: Н. Неговановић)

Председник Србије Александар Вучић наредио је војсци, а затим затражио од полиције и БИА, да прекину сваку комуникацију са косовском полицијом, Кфором и било којим албанским и међународним представницима који делују на територији АП Косово, а поводом његове посете, сазнаје Танјуг.

Председник Вучић ће тек вечерас донети одлуку о могућем одласку на Косово и Метохију, а према Танјуговим сазнањима, међу његовим најближим сарадницима влада потпуна подељеност по питању одласка у српску покрајину.

Посета председника Србије, раније најављена за суботу и недељу, изненада је доведена у питање након информација да Приштина намерава да га спречи да посети Газиводе.

Председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио је да може да се догоди да председнику Србије буде забрањен улазак на Косово.

„Не знам да ли Вучић долази на Косово, дали смо му дозволу, али деструкцијом стабилности Косова она се доводи у питање. Други разлог, нема због чега да иде на Газиводе и не зна се да ли долази”, рекао је Весељи. (Танјуг)

Стефановић потврдио: Вучић одлучио да се прекине комуникација са Кфором и полицијом Косова

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић потврдио је данас да је председник Србије Александар Вучић одлучио да се прекине комуникација са косовском полицијом и Кфором.„Председник је одлучио да прекинемо комуникацију са КПС и Кфором”, рекао је Стефановић за телевизију Прва.

Претходно су медији објавили да је Вучић ;наредио војсци, а затим затражио од полиције и БИА да прекину сваку комуникацију са косовском полицијом, Кфором и било којим албанским и међународним представницима који делују на територији Косова, а поводом његове посете.

Упитан шта би саветовао председнику Вучићу, да ли да иде на Косово за викенд, Стефановић је рекао да ће разговарати када се он врати из Брисела и чују шта се тамо дешавало и да ће то утицати на одлуку.

„Ако председник одлучи да иде на Косово и Метохију, њега тамо нико неће хапсити. Добро познајем и њега и оне који иду с њим”, рекао је Стефановић.

Он је додао да је Вучић синоћ око 22 сата одржао састанак са најближим сарадницима, на којем су били присутни и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић и премијерка Србије Ана Брнабић и да је договорено да иде у Брисел. (Бета)

(Политика, 7. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Председник СНС се све више упетљава у оно што је сам запетљао на свој недржавнички и политички преваран начин.

  2. Finalno sludjivanje naroda pred cin predaje Kosmeta Siptarima.
    Primako se taj cas!

Оставите коментар