Милан Ст. Протић о Сребреници и генералу Младићу

Очигледно је да Протић о Сребреници не зна ништа и да га злонамерно исконструисани званични наратив привлачи само утолико што му омогућава платформу за фарисејско „моралисање”

Милан Ст. Протић (Извор: Јутјуб)

Тирада (у енглеском за то постоји прикладнија реч, rant) коју је недавно у једној ТВ емисији поводом Сребренице изрекао Милан Ст. Протић представља школски пример незналачког, али тиме нимало мање малициозног трабуњања „Друге Србије”.

Очигледно је да Протић о Сребреници не зна ништа и да га злонамерно исконструисани званични наратив привлачи само утолико што му омогућава платформу за фарисејско „моралисање” (и успут сервилно додворавање страним газдама којима још од 1980-их година у разним својствима ревносно служи) – у овом случају о „геноцидној српској кривици.” Протићево игнорантско фразирање у вези са Сребреницом служи као још један доказ да нема гаранције да се изданци угледних породица не би могли срозати далеко испод нивоа својих узорних предака, дотакнувши морално и интелектуално дно.

Наша интернет презентација, и рад Историјског пројекта Сребреница у целини, пропагандни наратив о Сребреници разбијају у парампарчад. Зато нам не представља проблем да нашој интелигентној читалачкој публици приказујемо и ставове супротне стране, као што смо недавно учинили објављујући готово комичан самочеститајући видео Хашког трибунала. Овом приликом то чинимо препоручујући пажњи наших читалаца ову интелектуалну папазјанију о Сребреници недостојну одговорне јавне личности и озбиљног научног радника, из уста проф. Милана Ст. Протића.

Милан Ст. Протић у емисији „Балкан инфо”, 3. августа 2018:

Опрема: Стање ствари

(Историјски пројекат Сребреница, 28. 8. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading