Александар Вучић: За решење косовског питања потребна нам је подршка Русије

Ако се буде у ситуацији, изаћи ће пред грађане са неким предлогом, а у супротном, каже председник Србије, „остаје да даље радимо на јачању Србије у економском и сваком другом погледу“

Александар Вучић (Фото: Раде Прелић/Танјуг)

Не бринем за то колика ми је подршка, нисам тражио ниједно истраживање по питању Косова и Метохије, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Како је казао, озбиљни државници се не руководе тиме, већ оним шта је опште добро за грађане, и тако се понашају.

– То је оно што ме води напред. Они који се озбиљно баве својим послом, који су озбиљни и одговорни, њих занима колико ће добра и правих дела учинити за земљу и народ – рекао је Вучић.

Како је казао, ако се буде у ситуацији, изаћи ће пред грађане са неким предлогом, а у супротном, каже, „остаје да даље радимо на јачању Србије у економском и сваком другом погледу“.

Вучић је, у контексту идеје коју је својевремено изнео Добрица Ћосић о подели КиМ, рекао да треба имати у виду да је Ћосић то говорио у време када је на КиМ живело 12,5 одсто Срба, а сада упола мање, и да је тада тамо била наша војска и полиција.

Истакао је да су сада главни критизери свега они за чије је време Црна Гора отишла из заједничке државе, самопроглашена независност Косова 2008. године, „а издали су тада свега два саопштења, док је један отишао у Румунију да моли да њега оставе на власти, а не оног другог“.

Вучић је рекао да су његови претходници и политички опоненти „заслужни“ и за то што је питање Косова из УН, где имамо пријатеље, изашло, па су поставили питање пред МСП којим су помогли тој независности, а 2011. године увели царине и директне граничне прелазе између Срба и Срба.

Нагласио је да су се ствари од Ћосића и његове идеје промениле и то на горе.

На питање да коментарише изјаву Вука Јеремића о премијерки Ани Брнабић, Вучић је рекао да је реч о људима за које је важно да се обрачунавају са женама.

Треба нам подршка Русије

Он је, одговарајући на питања новинара, навео и да је за решење косовског питања потребна подршка Русије.

Поводом данашњег разговора шефа српске дипломатије Ивице Дачића са његовим руским колегом Сергејом Лавровим, Вучић је управо то и рекао.

– Да дођемо до договора око КиМ, потребна нам је подршка Русије – истакао је он.

(Блиц, 21. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. za prevaru srpskog naroda im je potrebna pomoc ruskih komunista.
    I IMAJU JE.

Оставите коментар