Градоначелници 10 општина на КиМ: Председниче Вучићу, подржаћемо оно за шта се изборите – разграничење, корекцију или нешто треће

А ако до решења не дође због штеточинског деловања „миљеника и полтрона страних амбасада”, међу којима су Вук Јеремић, Драган Ђилас, Рада Трајковић и Сава Јањић, ми ћемо бити принуђени да их потражимо у њиховим кућама и вилама и да их упитамо зашто су то урадили српском народу

Разговор са представницима Српске листе (Извор: Факти)

Градоначелници десет општина са српском већином на Косову и Метохији упутили су данас отворено писмо подршке председнику Србије Александру Вучићу у којем му поручују да не одустаје од борбе за праведно, компромисно и одрживо решење, а које ће значити бољу будућност не само Срба на Косову, већ и целокупног српског народа.

Како су навели, писмо упућују свесни да „разум треба да превлада емоције” и да у политици председника виде једину наду свог опстанка на вековним огњиштима.

„Поштовани председниче, иако сте тога више него свесни, подсећамо Вас да ако сада одустанете од борбе која за нас значи живот на Косову и Метохији, то ће бити највећи историјски пораз нашег народа у новијој историји Србије и уједно највећа победа наших непријатеља и њихових домаћих полтрона”, стоји у писму.

Градоначелници су истакли да ће подржати свако решење „било оно разграничење, корекција или нешто треће”.

„Овим писмом желимо да Вам поручимо, да смо свесни бремена које носите и да неретко из немогуће ситуације покушавате да извучете највише, зато Вас уверавамо да ћемо свако решење до којег дођете, а које би значило више права за Србе, безбедније окружење за грађане и очување наших светиња и које би омогућило бољи економски положај нашег народа, ми сви подржати, па било то разграничење, корекција или нешто треће”, истакли су они.

У писму су навели да Вучић треба да настави преговоре и да подстрек треба да му пружи и „ликовање” Приштине, али и „миљеника и полтрона страних амбасада”, међу којима су набројали Вука Јеремића, Драгана Ђиласа, Раду Трајковић и Саву Јањића.

„А ако до решења не дође због штеточинског деловања горе поменутих, ми ћемо бити принуђени да их потражимо у њиховим кућама и вилама и да их упитамо зашто су то урадили српском народу”, оценили су градоначелници.

Како су навели, од председника очекују и да дође на Косово, а да ће Срби на КиМ остати верни својој држави, без обзира на сва искушења.

„Изборите се, председниче, да се после много година целокупни српски народ не осећа пониженим, како бисмо напокон почели да славимо мир и будућност, а не поразе”, написали су градоначелници Северне Митровице, Зубиног Потока, Звечана, Лепосавића, Грачанице, Штрпца, Ранилуга, Новог Брда, Клокота и Партеша.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Факти, 15. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Градоначелници су истакли да ће подржати свако решење „било оно разграничење, корекција или нешто“ као директну издају.

    #свезавучића
    #вучићанизашта
    #снсзавет

Оставите коментар