Видовдански концерт „Србија се роди“

Престони град српске државе, свих Срба из региона и дијаспоре заслужује да има Видовдански концерт. Видовдан је дан завета и опредељења за Царство небеско, за Свету Србију


Православно спортско друштво Света Србија уприличује Видовдански концерт Србија се роди, на Видовдан 28. јуна од 20 часова у Задужбини Илије М. Коларца, под покровитељством Скупштине града Београда и са Друштвом српских домаћина.

Изворна народна песма, игра, појање, беседништво, гусле, драмски и музички уметници пружиће публици празнични доживљај у великој акустичној дворани Коларца. Учесници у програму су Хор Симонида из Грачанице, Етно група Вез, Фолклорни ансамбл Свети Ђорђе, Културно уметничко друштво Градимир, Друштво гуслара Бајо Пивљанин и Православно спортско друштво Света Србија.

Престони град српске државе, свих Срба из региона и дијаспоре заслужује да има Видовдански концерт. Београђани имају чувати и обележавати осми дан српског народа. Видовдан је дан завета и опредељења за Царство небеско, за Свету Србију. Видовданом сазвани верујемо у дочек осмог дана непролазног, трајног у вечности.

Видовданским концертом Србија се роди негујемо живу традицију, уњедрену у најлепшим вредностима народа. Од предака примљен Кнежев косовски завет предајемо потомцима, чувајући национално сећање као суштину нашег идентитета.

Србија се роди је поздрав и покрет који је ПСД Света Србија установило у сврху одбране права и слободе на стваралачки изражај бића, изградњу и рађање. Све у складу са својом мисијом да делује са високом друштвеном свешћу и одговорношћу према отаџбини и нараштајима који долазе. Стога су сви догађаји у организацији Православног спортског друштва Света Србија и сви капацитети обједињени управо под именом Србија се роди.Категорије:Моба

Ознаке:, ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s