Слободан Антонић: Вучић отишао много даље од Тадића у капитулацији око Косова

Нема сумње да је Вучић у испуњавању захтева Запада отишао много даље од Тадића и капитулацији у вези са Косовом, рекао је професор Слободан Антонић 

Слободан Антонић (Извор: Јутјуб)

Гост нове eмисије „РасПравда“ био је професор социологије на Београдском универзитету Слободан Антонић, који је одговарао на широк низ питања, од Косова и Метохије па до Сирије. Разматрајући погубност актуелног режима Александра Вучића, Антонић се осврнуо и на многобројне околности у српском друштву које, нажалост, иду на руку свакоме ко ради против интереса Србије.

Антонић је указао да се Србија налази у колонијалном положају у односу на западне земље и да је једини начин да се томе одупре национализам и родољубље. Антонић је рекао да су изјаве Александра Вучића често усмерене на „нормализацију колонијалнe ситуацијe“.

– Део те пропаганде је да покаже да ми сами не можемо да управљамо својим ресурсима. Ето направили смо аеродром али ми не умемо даље да управљамо њиме и сад морамо да га продамо странцима – објашњава Антонић критикујући и Вучићеве изјаве о томе да Срби треба да прихвате „протестантску етику“.

Oн је објаснио да су грађани у великом страху који је праћен сталним уценама режима попут оних да ако се не прихвате реформе људи остају без пензија и слично. Професор Антонић је рекао да је СНС направљен као нека машина која треба за утврди за сваку кућу за кога гласа и да таквим и сличним методима успевају на изборима да добију резултат који не осликава реално расположење јавности.

Слободан Антонић је додао да нема сумње да је Вучић у испуњавању захтева Запада отишао много даље од Тадића и капитулацији у вези са Косовом.

Аутор и водитељ Миодраг Зарковић, емисија се реализује у сарадњи портала „Правда“ и продукције „HelmCast“.Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар