Живојин Ракочевић: Сви су Оливеру Ивановићу цртали мету

Атентат на лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића представља савршен пуцањ на живот, пуцањ на могућност развоја Косова и Метохије и представља убиство потенцијала да овај простор може да крене у било какву врсту развоја, изјавио је за Спутњик новинар са Космета Живојин Ракочевић.

Фото: AP Photo/Bojan Slavkovic

„Ми смо у потпуном шоку, људи данас у Косовској Митровици изјављују саучешће једни другима на улици, ово је град уплаканих људи, град људи који иду и плачу над својом судбином и својом будућношћу, јер све ово што је Оливер учинио како би одбранио овај град је под великим знаком питања“, рекао је он.

Када је реч о томе ко би могао да стоји иза атентата на Ивановића, Ракочевић је рекао да је тешко дати било какву претпоставку, иако су се у Оливеру укрстили различити супротстављени интереси.

„Он је био слободан човек, а слободан човек је на овим просторима легитимна мета и њему су ту мету на чело стављали готово сви“, истакао је.

Упитан да ли би се овај догађај могао одразити на будућност преговора између Београда и Приштине, Ракочевић је рекао да су ти преговори одавно већ мртви и немају своју суштину.

„Ти преговори би одавно требало да се позабаве питањем суштине, а та суштина је исто тако већ одавно заборављена – повратак нормалног живота и развој, а данас је на све то у неку руку стављена велика тачка“, рекао је.

Ракочевић је додао и да на Косову влада систем потпуне анархије, систем у којем нема никаквог нормалног функционисања нити назнака да ће га икада бити.

„Ово је систем у којем најзначајнији политички човек Косова и Метохије није обезбеђен.“

(Спутњик, 16. 1. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. „Ти преговори би одавно требало да се позабаве питањем суштине, а та суштина је исто тако већ одавно заборављена – повратак нормалног живота и развој, а данас је на све то у неку руку стављена велика тачка“, рекао је.

    Оно што увлачи језу у кости је колико Срби, упркос свој евиденцији, остају тако суштински глупи. Суштина тих преговора је заокруживање државности косовских Арбанаса. Кажу упућени да то иде сасвим добро. Евентуални развој кроз милостињу међународних кредитора може да буде нуспроизвод те примарне идеје водиље. А може и да не буде. Како се ствари поклопе.

Оставите коментар