Предавање Стивена Баскервила „Нова идеологија секса” (видео)

У Матици српској, у петак 8. децембра, у заједничкој организацији Матице српске и Института за европске студије, проф. др Стивен Баскервил, са Патрик Хенри колеџа (САД) одржао је предавање „Нова идеологија секса”. Присутне госте и публику поздравио је проф. др Драган Станић, председник Матице српске, а разговор са гостом водио је др Миша Ђурковић, директор Института за европске студије.

Извор: Матица српска

Стивен Баскервил је професор политичких наука на колеџу Патрик Хенри и аутор књиге „Нова политика секса: Сексуална револуција, грађанске слободе, и раст моћи владе” (Анџелика, 2017). Током неколико месеци након објављивања ове књиге, сексуална револуција је добила пажњу неслућених размера, а посебно они проблеми који су наглашени у књизи. Она почиње следећим речима: „Запањујућа је брзина којом је јавно мњење западног света, а и шире, почело да буде под утицајем онога што Њузвик магазин назива „политиком секса”. Када се ова синтагма нашла на насловној страни Њузвик магазина 2012. године, првенствено се односила на контроверзу око истополних бракова. Данас се она, исто тако, може односити на поплаву оптужби које укључују „сексуално узнемиравање”, „сексуални напад” синтагме које у себи садрже реч сексуално, којима су насловне стране преплављене. Појава ове књиге и њен пријем у САД подстакла је предавача да покуша укратко да представи основне ставове које у њој заступа и домаћој публици.

(Матица српска)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Фантастичан професор Баскервил, а богами и наш Миша Ђурковић. Славној нашој Матици честитке на све већој и квалитетнијој активности, а посебно овој кроз сарадњу са Институтом за европске студије, која је била на удару разних цензора и културтрегера.

Оставите коментар