Италијански војни лекар: Наши војници на Косову су бар до 2016. године пили канцерогену воду

Жалба потпуковника Енија Летијерија парламентарној истражној комисији због осиромашеног уранијума. Анализе рађене у 2015. године показале су присуство бромата чија је канцерогеност „класе 2Б у количинама 65/97 микрограма по литру“, у поређењу са границом од 10. Контаминирану воду су служили у кафетерији, у ресторанима и пицеријама у приштинској бази. Одатле су јасно видљиви „димњаци енергетске компаније КЕК“ из којих излазе „жућкасти облаци“

(Il Fatto Quotidiano, 4. 7. 2017)

Италијански контингент у мисији на Косову је пио, барем до 2016, канцерогену воду. Барем је тако пријавио војни лекар Енио Летијери, током саслушања пред парламентарном истражном комисијом која испитује последице употребе осиромашеног уранијума. Жалба потпуковника не оставља простор за сумњу: „Вода анализирана 2015, па све до 2016. године, садржи бромат, чија је канцерогеност класе 2Б, у износу од 65/97 микрограма по литру, у поређењу са границом која се толерише од 10.“ Класа у коју спада бромат „окупља могуће канцерогене супстанце, за укупно 285 супстанци“, наводи се на сајту AIRC (Associazione Italiana per la Ricerca sul Cancro – Италијанско удружење за истраживање рака).

„Када сам стигао у базу Филмског града у Приштини, 14. октобра 2016, више пута су ми спомињали веома сумњив укус и минералне и обичне воде коју су делили у међународној кафетерији и у теретани, и која се продаје у ресторанима и пицеријама целе базе“, рекао је доктор који је тада успео да добије анализе воде 30. јануара 2015. године, које указују на „присуство бромата“.

Потпуковник је говорио о ситуацији команданта мисије КФОР-а, генерала Ђованија Фунгоа, „који се одмах сложио о потреби да се заустави подела и продаја ове воде“. Природна вода „Деа“ је повучена, али не и минерална вода која се још увек и данас дели у бази Филског града. „Ефекти бромата“, рекао је доктор, „проузрокују престанак рада бубрега и можда је случајност – али током мог боравка у бази Приштине имали смо случај маршала, мислим из полиције, са акутном бубрежном инсуфицијенцијом, укључујући и пацијента са трансплантацијом који не би требало ни да буде ту присутан.“

Војни координатор опсерваторије, Доменико Леђеро, рекао је да је „жалба која је достављена веома озбиљна.“ У Центру ће се на „тај начин довести у питање не само намирнице, укључујући и воду, у оквиру војних база, већ се и потврђује оно што је било наслућивано: да не постоје процене ризика у неким од наших докумената база у иностранству. И то не дозвољава ни лечење ни превенцију болести“.

Али, могући здравствени ризици нису ограничени на воду. У ствари, Летијери је изнео информацију, да се „7 км од Приштине налази компанија КЕК за електричну енергију, чији су димњаци јасно видљиви из базе Филмског града и из којих излазе жућкасти облаци, који пре свега загађују ваздух и иритантни су за дисајне органе. Прашина која излази из фабрике – истакао – садржи једињење фенола (високо канцероген) и друге хемикалије, које се таложе на неколико километара од базе у Приштини, која је седиште команде КФОР-а и базе наше полиције која је ближе КЕК-у. Дакле, или удисањем и гутањем ове честице могу да уђу у тело и проузрокују рак чак и након 10 година“. Потпуковник је потом затражио да се италијанско особље подвргне здравственом надзору кад се врате у своју земљу. „Одговор је био, рекао је потпуковник, да ће послати тим да провери то што сам захтевао, као и укључивање војске у дубљи мониторинг кад се врате [у Италију], али никад нисам добио никакву повратну информацију о томе.“

Напомена: Ову вест су објавили само италијански и албански медији. Ево и албанског извора.

Са италијанског посрбила и напомену написала: Светлана МаксовићCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

2 replies

 1. „Јаки раде шта коће, а слаби трпе што морају“ – Тукидид

  Свакодневно постајемо сведоци психолошког рата којег воде западно-европски и амерички империјалисти-тријалисти у континуитету од првог србског устанка до данас, против нашег малог, несрећног, изманипулисаног, обезглављеног, обесправљеног и потлаченог србског народа.

  Уосталом, ми неможемо да заобилазимо извесне судбоносне и трагичне чињенице, ради историске истине, да је извесна “невидљива рука” подешавала догађаје тако да су Срби били главна мета напада у Југословији 90-тих година 20-ог столећа, која је постала експериментални полигон НАТО пакта у тз. “новом светском поретку” Џорџа Буша – старијег или у тз. “перестројки” Михаила Горбачова.

  Чињеница је да су рат у Југославији изазвали свемоћни западно-европски и амерички империјалисти – тријалисти, оличени у корпоративном eстаблишменту идеолошког, окултног, идолатријског друштва чаробњака међународне масонерије, римских католичких темплара-интермариумаца, муџахедина, кабалиста-циониста, тз “великих изабраника” и њихових моћних чланова великих финансијера, који настављају да спроводе планове и намере тз „Светске Федералне Владе“ и тз. „невладиних организација“, међу којима се између осталих, посебно истичу Сорош и Олбрајт (Види:http://www.globalsecurityjusticegovernance.org/publications-resources/re…; United World Federalists; World Federalist Movement; Federal World Government; World Federalists; Union of European Federalists; Constituent Assembly of the European Federation; Унија европских федералиста – U. E. F. Serbia…).
  Италијани су били посебно заинтересовани, између осталих, за формирање Европског федералистичког покрета. У августу 1943. године основали су у Мусолинијевом Риму организацију „Movimento Federalisa Europeo – European Federalist Movement…” ( Види: Derek W. Urwin, The community of Europe/ A histori of European integration since 1945, London-New York, 1997, стр. 8).

  Имајући у виду, да према западно-европском и америчком империјалистичком-тријалистичком пројекту Србе и Русе треба свести на меру безначајних народа у тзв. „новом светском поретку“, јер нису подвржни да им се добровољно подјарме.

  Нећемо да кажемо да нема и извесних „Срба“ и „Србкиња“ који се залажу за њихов пројекат, који представљају подјармљени београдски-јосипградски, манипулаторски, масонско-комунистички и рајетински естаблишмент, као и представници тзв. корпоративних-фашистичких, интернационалних „невладиних организација“ у Београду-Јосипграду.

  У првом реду што се нас нарочити тиче, имајући у виду да подјармљени „Српски“ рајетини подржавају мрачни, подривачки, подпаљивачки и манипилантски кодни пројекат западно-европских империјалиста-тријалиста око „Сребренице“, преко које се и данас води психолошки рат против Републике Србске и србског народа, у целини.

  Карактеристичан је пример америчког држављанина, пољског порекла, Збигњева Бжежинског, који је други дан после Дејтона јавно изјавио да је Република Српска привремено решење и да ће бити уништена.

  Ова Бжежинскова сигурност, имала је свакако своју основу у концентрацији и у еволуцији тајних интернационалних удружења и подземних покрета, који су организовали, контролисали, усмеравали, тренирали, помагали, снабдевали и потпаљивали хрватске, муслиманске и шиптарске терористе-екстремисте да остваре антисрпске и антијугословенске тенденције за своје циљеве у оквиру завојевачке глобалне стратегије НАТО пакта, која се састојала у удруженом злочиначком подухвату и чишћењу српског етничког простора у англо-америчкој и ватиканској творевини тз. авнојевској Хрватској, Босни и Херцеговини и Србији – на подручју србске аутономне покрајине Косова и Метохије.

  У овом контексту ваља указати и на видљиве и на “невидљиве” конспиративне ратнике на простору бивше Југославије, које помињу извесни аутори, међу којима посебно место заузима и књига Спенс-а Кемрон-а, која је објављена под насловом “Све неопходне мере – после две године зверстава, 22 САС-ва јединица тајно је одлетела у бившу Југославију” (Види: Spence, Cameron. All necessary measures – After two years of atrocities, a unit from 22 SAS secretly flies into the former Yugoslavia, London, 1999; Michael Smith, Killer elite – Inside America’s most secret special forces, London, Great Britain, 2006).

  Такође, имајући у виду да је сличну улогу имала енглеска обавештајна служба (SОЕ) у току 1942. године када је организовала Камп Х у Канади на којем је тренирала извесне командосе САС-а и југословенске комунисте – емигранте, које су почетком 1943. године пребацили у Југославију са задатком да се прикључе Брозовим фашистима-интермариумцима, комунистима-троцкистима. Са њима су у мају 1943. године убачени у партизанске јединице и извесни англо-амерички агенти (SАS, SОЕ и ОSS ) као војни и политички инструктори Брозове фашистичке-интермариумске, комунистичко-троцкистичке скупине (Види: Lynn Philip Hodgson, Inside – Camp X, The top secret World war II ‘secret agent’ training school’ – Strategically placed in Canada on the shores of lake Ontario – The proud Yugoslavs of Camp X, Port Perry, Ontario, Canada; Brian Jeffery Street, The parachute ward – A Canadian surgeon’s wartime adventures in Yugoslavia, Toronto. 1987).

  Полазећи од чињенице да су на подручју бивше Југославије између осталих видљивих и “невидљивих” ратника дејствовали западно-европски и амерички командоси као њихова завојевачка предходница, поставља се питање: каква је била њихова улога у Сребреници и сребреничком злочину, када су на мистериозан начин побијени извесни муџахедини и војници непријатељских оружаних формација, који су под окриљем тз. Уједињених Нација, западно-европске и америчке корпоративне, империјалне-тријалистиче организације, починили ужасне злочине над српским цивилним становништвом у авнојевској Хрватској, Босни и Херцеговини, и србској аутономној покрајини Косову и Метохији?

  Они нису смели бити стрељани без суда, али још мање су смели очекивати спас од западно-европских и америчких империјалиста-тријалиста, за чији рачун су ратовали…

  Такође. имајући у виду Мировну конференцију у Версају 1919.године на којој је амерички председник, масон, идолатриста, езотериста, идеологиста, окултиста, магиста, ритуалиста Вудро Вилсон предложио, да се Албанији дају градови Призрен, Пећ и Ђаковица са свима околним варошицама и цела Метохија. Вилсоновом предлогу се одлучно супроставила делегација СХС, коју су представљали у Версају др. Слободан Јовановић, Никола, Пашић, др. Јован Цвијић и Николај Велимировић. На крају, Вилсон је одустао од предлога.
  Познато је да америчи Сенат није ратфиковао Версајски мировни споразум, зато су усвoјили антијугословенске и антисрбске амандмане у америчком Конгресу у току 1986 и 1987. године и позвали на рушење уставног поретка у Југославији. Све остало су само дневне политичке манипулације.

  (Види: Иван Јаковлјевић, Амерички конгрес -Двострука издаја: У рату и миру, „Глас Срба“, број 71, децембар 1987, Indianapolis, In., USA; Congressional record, Vol. 134, No. 99, Washington, Thursday, June 30, 1988 – Proceedings and debates of the 100th Congress, Second Session, Washington D.C., June 30, 1988; Congressional record, Vol. 134, No. 144, Washington, Wednesday, October 12, 1988 – Proceedings and debates of the 100th Congress, Second Session, Washington D.C., October 12, 1988; Editorial Staff, NATO SUCCEEDS IN DEFEATING — DESTROYING — THE FIRST SOVEREIGN NATION IN ITS 50-YEAR HISTORY! Knowledgeable Americans would have been livid had the United Nations attacked Serbia, because they would have realized that it might be Serbia today, but the United States tomorrow being attacked. What most people do not realize is that NATO IS the United Nations! We look at founding NATO documents for the startling truth. http://www.cuttingedge.org/archives1999.html; Исто: AMERICAN TROOPS ACTING AS POLICE IN SERBIA, EXACTLY AS THE 1952 ILLUMINATI PLAN CALLED FOR! American troops are now on the ground in Kosovo and surrounding areas of Serbia, and are acting as a police force. This is precisely the role envisioned in the 1952 Illuminati Plan to police all areas of the world after the New World Order was established. Clinton is following the plans of the Conspiracy exactly! http://www.cuttingedge.org/archives1999.html; Исто: ILLUMINATI ACHIEVES ITS 1952 GOAL OF PUTTING AMERICAN GROUND TROOPS INTO YUGOSLAVIA THROUGH THIS WAR OVER KOSOVO In NEWS1270, we revealed the plan to place American troops in the Balkans, Yugoslavia, Romania, and Bulgaria. We demonstrated that this war was the ruse to achieve this goal. Apparently, this ‘peace agreement’ fulfills that goal; American troops are going to Serbia, and we are already in the other countries in that region. http://www.cuttingedge.org/archives1999.html; Исто: NATO CONTINUES TO INCH ITS WAY TOWARD THE 1952 GOAL OF ESTABLISHING AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA The existence of this part of the plan proves timing of Antichrist is very close! As we pointed out in NEWS1270, the Illuminati decided to place American troops in six different areas of the world after the New World Order had been estalished, with one of those areas the Balkans and Yugoslavia. This „war“ is simply the ruse to get these troops in this region. Now, Clinton and other NATO leaders are gradually edging toward this goal, with one eye on American polls each step of the way. http://www.cuttingedge.org/archives1999.html; Исто: IN 1952, THE ILLUMINATI PLANNED TO STATION AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA AFTER NEW WORLD ORDER WAS ESTABLISHED! President Clinton is simply following the Illuminati Plan as he maneuvers American troops into the former Yugoslavia! This information demonstrates that Clinton has to order troops into Serbia if he is to fulfill this part of the Plan. Conspiracy skeptics are also going to have to admit we have a Conspiracy afoot. http://www.cuttingedge.org/archives1999.html; Исто: Region 55 — Yugoslavia, Greece, Albania, Romania, and Bulgaria — the Balkans Region [NOTE: Serbia, Bosnia- Herzegovina, Croatia, and Macedonia were originally part of Yugoslavia; See CIA map of this Central Balkans Region, at http://www.odci.gov/cia/publications/factbook/figures/802587.jpg You can also view the general map of Europe at http://www.odci.gov/cia/publications/factbook/figures/802586.jpg ] -http://www.cuttingedge.org/archives1999.html).

 2. Душан Буковић каже :
  „Чињеница је да су рат у Југославији изазвали свемоћни западно-европски и амерички империјалисти – тријалисти, оличени у . . . “

  Слажем се донекле Душане са вама, али мислим да су главни разбијачи друге Југославије они који су је и створили – наши комунисти.

  Сетите се ванредног конгреса СКЈ у Београду (мислим 1989) кад се они свађају (федерација или конфедерација, плава или црвена . . . ) и када Кучан и Словенци напуштају конгрес, а за њима Рачан и Хрвати.

  Брод на коме је командовало шест посвађаних капетана није могао далеко.
  Он је убрзо постао мета и плен ових које сте ви навели.

Оставите коментар