Мирослав Вујанић: Вукова ћирилица и сербско писмо

Наши извори сигурно нису Вук и Доситеј, већ сам Господ Исус Христос, а у словенском и сербском смислу Ћирило и Методије, Св. Симеон и Сава

Из Мирослављевог јеванђеља

Опет и опет се бавимо друштвеним и политичким, односно свакодневним проблемима и мукама које нас притишћу. Многи посежу за демократијом или чак револуцијом, побуном против система. При овоме заборављају да ни једна револуција у историји човечанства није донела слободу и напредак. Револуције су увек и само пратили насиље, репресалије према неистомишљеницима, укидање старог зарад новог, итд и тако шире. Револуције и побуне, не устанци, увек су дириговани из одређених центара, а крајњи исход револуција увек је био даље поробљавање, а у економском смислу пљачкање и сиромашење народа од стране револуционара. Револуција никад није донела слободу једном човеку па самим тиме ни народу, јер слобода се стиче револуцијом против себе, против својих страсти и својих неугасивих жеља.

И кад сваки појединац крене путем ослобођење од сопствених неваљастава, страсти и жеља којима је поробљен и слобода је близу. То ослобођење нуди само истинска Вера Православна, вера у Једног Живог Бога Исуса Христа који једини нуди слободу, истинску слободу. Све друго су шарене лаже и историја је то потврдила.

Пошто ЋИРИЛИЦА као православно словенско писмо носи тај Дух православни, тај Дух слободе логично је да сваки паметан човек и сваки паметан народ треба да тежи да задржи и да љубоморно чува то благо, трудећи се да дође што ближе ка самом извору, исходишту те воде живе. А наши извори сигурно нису Вук и Доситеј, већ сам Господ Исус Христос, а у словенском и сербском смислу Ћирило и Методије, Св. Симеон и Сава.

ЂИРИЛИЦЕ ДУХА ПРАВОСЛАВНОГ
ОДВЕДИ НАС ДО ИЗВОРА СЛАВНОГ!Категорије:Аз и буки

Ознаке:, , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s