Саша Јанковић основао покрет „Слободни грађани Србије“

Покрет Слободни грађани Србије основан је данас у Београду, а за председника је изабран бивши заштитник грађана и председнички кандидат Саша Јанковић.

За чланове председништва покрета изабрани су – Аида Ћоровић, Срђан Шкоро, Горан Марковић и Душан Теодоровић.

Саша Јанковић (Фото: Танјуг/Д. Кујунџић)

Међу присутнима су били редитељ Горан Марковић и Здравко Шотра, музичари Васил Хаџиманов и Владо Георгијев, глумац Никола Ђуричко и други, а присуствовало је 62 оснивача.

Јанковић је након избора за председника поручио да је данас основана политичка организација која ће вратити осмехе на лица грађана и грађанки Србије и радити на оздрављењу државе и друштва.

„То је оно због чега смо се окупили, да оздравимо наше дубоко подељено друштво, да оздравимо наше институције и државу која мора да нам гарантује равноправност, једнакост, правичност, правду, све што смо уписали у наше циљеве, а они су многобројни”, рекао је Јанковић.

На питање о сарадњи са другим политичким организацијама, Јанковић је на конференцији за новинаре рекао да ће о томе одлучити председништво и појаснио да ће покрет сарађивати са онима који без резерве деле вредносне циљеве, али не и са онима који су спремни на отворену или прикривену сарадњу са влашћу.

Јанковић сматра да ће у Србији постојати две политичке опције, једна окупљена око Александра Вучића, а друга демократска која жели будућност Србије без страха, без притисака, уцена, без криминала и која ће, како верује, бити окупљена око покрета Слободни грађани Србије.

„То је цивилизацијска и вредносна подела. Очекујемо да ће покрет бити тежиште окупљања демократских снага”, рекао је Јанковић.

Он данас није желео да коментарише изјаву америчког амбасадора о листу Информер, рекавши да ће се о политичким питањима изјашњавати у наредним данима.

Такође, навео је и да ће о учешћу на београдским изборима одлучити председништво.

„У статуту стоји да ће покрет учествовати на свим изборима, а о конкретним изборима ће одлучивати председништво”, подвукао је Јанковић, наводећи да се та тема није разматрала, будући да је покрет тек основан.

Он је позвао медије да подстичу рад покрета својим питањима, додајући да ће се размотрити свака опаска јавности.

„Моје очи су упрте у будућност, будућност благостања, мира, а не рата, сарадње, а не поделе”, истакао је Јанковић.

(Танјуг/Политика, 22. 5. 2017)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар