Драгослав Пакић: Шок (Тачи) у Студију 5!

По Кулоарима ТВ куће шири се шапат:

– Шок у Студију 5!

– Какав шок, мајка му стара? – пита друг главни.

– Шок Тачи упао код водитељке, а да га нико није звао.

Хашим Тачи (Фото Ројтерс / Х. Р.)

– Шта тражи тамо, оца му мангупског, опет спрема неко изненађење?

– Тражи војску за своју државу.

– Мало му је држава, сад хоће и војску! Јесте ли му рекли да се мало притрпи? Билт спрема европске трупе да пошаље на Балкан па ће, ваљда, и њему припасти нешто од тешке артиљерије.

– Рекли, али неће ни да чује. Каже, у Србији и деца имају лап-топове, а ми само пушке и пиштоље.

У Европу и Билта нема поверења. „Пре ће Србија, каже, па макар и другом брзином, да им уђе у авлију, него што ће се они сложити да направе своју војску. А и та војска, и ако би је било, без нас Шиптара, не би имала ни укус ни мирис. Ни змијски отров. Срби се тога не плаше.“

Ви знате, вели, да сам ја отац нације и да се, захваљујући мени, деце намножило да им се ни броја не зна. Дорасло то и за војску и за женидбу. Певају ми: „Ил‘ нас жени, ил‘ цркву сагради, у нешто се ударати мора“!

„Ја би им купио сваком по кола па нека газе по тротоарима кога год стигну. Као у Лондону, Берлину, Ници, Бриселу… Нека и они буду светски људи. Заслужили су. Али они неће. Не слажу се. Хоће тенк. Кажу да је сигурније, ефикасније и дуже траје. Како онда деци не удовољити“?

Неће више ни у Сирију, као да се жали шок Тачи. Кажу да их тамо нико не зарезује ни за суву афричку шљиву, нити се неко за њих интересује. Овај у Лондону, жале ми се деца, покосио неколико неважних пешака па за њега зна цео нормалан свет, а ми онолике главе, као футошки купус, исекли и за нас нико не хаје.

Енглези, бивши Европљани, демократе и поштоваоци људских права, газиоца су на строго демократски и парламентаран начин, упуцали на правди Бога директно у Британском парламенту. За Енглезе нема везе што пешаци нису били на пешачком прелазу.

„Ми смо, жале ми се моји малишани – наставља Тачи – погазили сва права ово мало преосталих Срба, а свет ни прстом да мрдне, ни хвала да нам каже. Само траже да ствар узмемо у своје руке, да је чврсто држимо, али да много не пи*амо уз ветар. А то увек није могуће. Понекад се ствар отме контроли.“

„Па, добро – главни и одговорни изгуби контролу над самим собом – шта он тражи баш од нас? Што није отишао код Чеде и Чанка? Они га признају и имају такве везе по целом нормалном свету да би могли да му обезбеде најтежу артиљерију невладиних организација. Дали би му, као приде, и Јелену Милић на краткорочну употребу“.

Да не би испало да је човек непотребно превалио толики пут од Косова и Метохије преко Косова па све до Студија 5, прибављено је стручно мишљење одговорних лица које се овде, у виду одговора, јавно саопштава:

„Шок Тачи, ми потпуно разумемо ваше војне прохтеве, знамо и због чега вам је војска потребна, али вас најљубазније молимо да нас, бар овом приликом и у овом предизборном тренутку, разумете и уважите наше извињење. Као што вам је, уосталом, познато, ни ми немамо војску. Генерале смо пензионисали, тенкове и пушке претопили, муницију улудо утрошили и уништили, авиони нам не лете, хеликоптери падају а војни синдикат се бави политиком и предизборним активностима. Наш вам је савет да се и даље уздате у НАТО и Трампа, а ми ћемо у се и у своје Русе.

Уколико би сте, поштовани шок, прихватили наше добронамерно образложење и вратили се тамо одакле сте непозвани дошли, ми би наставили да се договарамо у Бриселу где, и без војске, можете добити много више него што бисте могли очекивати. За то вам, уверавамо вас, није потребна никаква војска, а сваки трошак за сулудо наоружање је сувишан.

Молимо вас, уважени господине Тачи, да примите изразе нашег најдубљег поверења у председника Трампа и његова обећања да ће вас он лично, ако то већ нама није пошло за руком, зезнути у здрав мозак.“

Искрено ваши. Поздрав, наши.

Постаните донатор-сувласник Стања ствари!

Имајући у виду да је „Стање ствари“ замишљено као независан српски пројекат, независан – од страних влада али и од домаће, од било којих финансијских и иних центара моћи, политичких и безбедносних структура, позивамо вас да својим учешћем омогућите да зависимо само од вас читалаца/посетилаца/коментатора.

ЗА ВИШЕ ДЕТАЉА КЛИКНИТЕ ОВДЕCategories: Сатиристика

Tags: , , , ,

Оставите коментар