НП Отаџбина: Боље да нема избора на КиМ него да гласамо као да смо у дијаспори

Став Уставног суда Републике Србије да се током гласања на Косову и Метохији бројање гласова мора вршити у јужној српској покрајини је одлука коју поздравља Народни покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“.

Садашњи систем гласања, који се примењује за време Вучићеве власти од 2012. године, је исти онај који се примењује за Србе који живе у дијаспори, са једним јединим циљем, да се тиме заштити државност самопроглашене републике Косово. Занимљиво је, да је за све време трајања тзв. досовске власти, како Александар Вучић воли да каже, начин гласања на Косову и Метохији био у складу са званичним Уставом Републике Србије који се примењује на целој њеној територији.

Овакав начин гласања, осим што Србе са Косова и Метохије своди на дијаспору, је и идеална прилика за енормну крађу гласова што је нарочито евидентно било током априлских избора 2016. године. Само делимичан увид у гласачки материјал који је стигао са Косова и Метохије у Скупштину Србије показао је неслућене размере Вучићеве изборне пљачке. Сам премијер је пре тога говорио да ако се докаже само један украден глас да ће он да поднесе оставку на место премијера, али као и сва остала, ни ово обећање није испунио јер је крађа гласова била више него очигледно доказана.

Током гласања 2016. године Срби са Косова и Метохије су приликом разговора са представницима OSCE-а у више наврата сигнализирали да ће избори бити нерегуларни. И били су у праву, што су касније признали и представници OSCE-а говорећи да се оваква брутална крађа гласова нигде не среће, па чак ни у Африци. Током гласања поједини чланови OSCE-а који су се трудили да гласање буде регуларно су и физички били нападнути од стране Вучићевих хорди. OSCE је у свом извештају све неправилности око гласања детаљно описао.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ упозорава јавност Србије да ће се сличан сценарио поновити и током председничких избора 2017. године, имајући у виду да ово нису обични избори с обзиром да у случају пораза председничког кандидата Српске напредне странке он ће сутра морати да одговара и за невиђену пљачку Србије као и за издају српских националних и државних интереса на Косову и Метохији.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да је боље и да не буде избора на Косову и Метохији него да Срби из јужне српске покрајине гласају по принципу дијаспоре. Срби са Косова и Метохије сумњају да ће се ова одлука Уставног суда поштовати пошто и многе друге одлуке Уставног суда од стране актуелног режима нису поштоване, као што су одлуке о административним прелазима, личним документима, катастру, дипломама итд. Бројање ће се и даље вршити у остатку Србије јер званична власт ни у сну не сме да помисли да наруши државност сепаратистичке самопроглашене републике Косово. Разлог за то је европска перспектива Србије јер власт Александра Вучића жртвује Косово и Метохију зарад уласка у Европску унију.

Косовска Митровица, 6. 3. 2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар