Драгослав Пакић: Од српских чоколада гора је само руска салата

grobari-grabariКада је хрватска предсједница Колинда гробар Китаровић дознала да су чувене српске чоколадице произведене у суботичкој фабрици Пионир, где је запослено 40% Хрвата, повукла је своје извињење дато малим Хрватима из Дубровника, уколико такви уoпште постоје, и дозволила им да поједу 40% чоколаде, а преостали српски део баце у најближе јаме. Важно је само, додала је гробар, да деца случајно у Србима не виде некадашње ослободиоце и народ сличан сопственом, него да их, за све спремни, узимају искључиво као крвне непријатеље.

Реч „гробар“ као додатак презимену Китаровић, само је знак поштовања са српске стране и назнака да смо исти народ јер и ми имамо гробара. Народ би рекао: „И ми коња за предизборну трку имамо!“

Успут је Колинда додала да се ситнице морају заборавити као на пример и податак да су Срби у Другом светском рату кажњени стравичним геноцидом који су над њима извршиле хрватске и муслиманске усташе, а да Србима то ништа није вредело јер се они, Срби, нису дозвали памети и да се за то никада нису извинили.

Када су јој мало поближе објаснили историју Дубровника и улогу Срба у његовом повесном и културном развоју, Колинда се дубоко замислила и у пола гласа додала да јој не би много сметало ако би дубровачка деца појела још неких 10% чоколадице али да у томе много не уживају.

На крају је додала: „Извињавамо се, млого се извињавамо!“

Разлика између Срба и Хрвата, на којој инсистира хрватска страна, јесте и у томе што Срби тврде да знају у ком грму лежи зец, а Хрвати, ни после толико година и сијасет необоривих доказа, не успевају да дознају ко је кривац за страдање породице Зец, изузев што је, бар како ХРТ тврди, овај случај „медијски пренадуван“.

Mало затим, ХРТ је издао саопштење: „Извињавамо се, много се извињавамо за спорни прилог о убиству породице Зец – утврдићемо ко је крив.“

Утврђиваће се, наравно, ко је крив у ХРТ-у, а ко је крив за убиство српске породице још увек није на дневном реду, па према томе, и евентуално извињење у име починилаца, не би било од користи за добросуседске односе у региону, кај не.

cokolada

Због основане сумње да је припреман изборни атентат на Мила Ђукановића уз могуће учешће два или више неидентификована лица руског порекла, у Црној Гори је до даљњег забрањена употреба руске салате. Забрану прати писмено образложење да ће се црногорске власти извинити целој Русији уколико се утврди да Руси немају везе ни са атентатом ни са руском салатом.

Црна Гора се ипак осећа повређеном и пониженом што су Србија и Русија оформиле злочиначки тим атентатора састављен од болесних и изнемоглих пензионера да ликвидирају првог међу првима и обезглаве свеколику Црну Гору.

Они ће нама пензионере а ми скоро пуноправна чланица НАТО хуманитарне организације.

То је још један оправдан разлог за трајну забрану употребе руске салате или, бар док се из салате не избаци српски грашак као што то раде у Хрватској, такође чланици.

За разлику од српских парламентараца, забринутих за будућност Србије, који сматрају да се проблем „беле куге“ не може решити преко ноћи, и да ће негативна стопа наталитета потрајати још неко време, они искуснији, како у Црној Гори, тако и у Хрватској, иако се и сами тога не придржавају, смешкајући се додају, да се проблем наталитета може решити управо ако се на њему ради ноћу. Али не са фантомкама. Као у Савамали.Категорије:Сатиристика

Ознаке:, ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s