Душан Петричић: Пре отказа у „Политици“ сугерисано ми је да проредим карикатуре са Вучићем

Дневни лист „Политика“ отказао је сарадњу догодишњем сараднику Душану Петричићу, најбољем карикатуристи у земљи. Петричић је изјавио да му је пре отказа сугерисано да прореди карикатуре с премијером Александром Вучићем.

dusan-petricic-rejting

Петричић, који је прошле године освојио је новинарску награду за етику и храброст „Душан Богавац“, каже да се догодило оно што је очекивао већ извесно време.

– Пре месец дана ме је позвао новопостављени уредник „Политике“ Жарко Ракић и рекао ми је да он наравно нема ништа против да и даље објављује моје карикатуре с премијером Вучићем, али да би било добро да их мало проредим. У петак ме је поново позвао и саопштио ми је да није задовољан, да се ништа није променило и да „Политика“ раскида уговор – навео је Петричић.

Он је додао да му је пре раскида сарадње сугерисано да се више посвети спољнополитичким темама.

– Ја сам се наравно бавио и спољном политиком, као и темама из културе, које су врло занимљиве за карикатуру. Ипак, моје карикатуре су објављиване једном недељно, а ретке су биле ситуације да за седам дана, изјаве или поступци премијера Вучића нису били најзанимљивији – каже чувени карикатуриста.

Радови Душана Петричића били су изложени на изложби „Нецензурисане лажи“, коју је организовао СНС, тако да је то вероватно био окидач да овај угледни карикатуриста буде стављен на листу за одстрел.

Остаје нам само да се упитамо: Ко је следећи?

Извор: Вести онлајн

(Србин.инфо, 3. 10. 2016)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШCategories: Противу цензуре

Tags: , , ,

Оставите коментар