Драгослав Пакић: Нови коридор Београд–Њујорк

За први директни лет на релацији Београд–Њујорк специјалним авионом Ер Сeрбија у индијском власништву, за Премијера Србије карта је већ купљена. Многи се надају да карта није повратна.

Премијер купује карту (у једном правцу?) за Њујорк

Премијер купује (неповратну?) карту за Њујорк

Чеда ће се и овом приликом шверцовати.

Премијер ће са собом да поведе и Бојана Пајтића са његовом групом грађана. Њихов задатак је да у Њујорку пред спаљеним храмом СПЦ поставе питање ко је то урадио а да није имао чак ни фантомке? Други захтев је, наравно, смена великог градоначелника великог града Њујорка. Ако би први човек Њујорка то одбио, онда, за утеху, оставку нека поднесе градоначелник Београда. Тим пре што, због његовог презимена, Београђани већ почињу да пате од комплекса инфериорности што се најдрастичније осећа по смањеном приливу беспослених Срба из ионако девастиране Србије и, што је још горе, прилива страног капитала.

Жене у црном ће, да би прикриле своју велику тугу због такође смањеног прилива страних инвестиција у невладине секторе, уместо црних, бити обучене у хаљине разних боја, укуса и мириса. Циљ њиховог пута који оправдава средства је јавно постављање питања: Зашто? И да им се објасни зашто постављају питање – зашто? – кад је ионако све јасно.

Успостављању директног лета Београд – Њујорк и обрнуто, отворено се супротставља министарка за грађевине и путеве, г-ђа Михајловић. Њено мишљење је да би било много целисходније да се на овој релацији изгради нови коридор 10А, чији би гарант окончања радова у предвиђеном року била она лично. Под условом да до краја изградње остане на функцији коју тренутно упражњава.

Њујорк са звездицом

Њујорк са звездицом

Председник државе, Николић, предвиђен је као слепи путник. Он је то потпуно заслужио јер се стално оправдава како не види ништа лоше у држави Данској. Једино што га мучи јесте чињеница да резиденција у којој обитава с времена на време прокишњава. Додуше, не увек, али кад пада киша успех је загарантован. Још горе од тога је што у лавор, који је подметнут да прикупља оно што процури кроз плафон и из поузданих извора сигурносних служби, баш у време док је Председник опхрван тешким мислима о светској ситуацији и коме би још требало доделити одликовање, крупне капи падајући с плафона резиденције директно у лавор резиденције производе несносне и узнемиравајуће звуке: глуп!… глуп!… глуп! Кадгод нека кап падне чује се: глуп!

Ова земља, жали се Председник, са падавинама не оскудева. Изузетак је власт Премијера АВ.

На отварању Сајма пољопривреде у Новом Саду, Николић се, као председник и мали индивидуални пољопривредни произвођач, пожалио скупу како неке подземне немани уништавају дело његових руку и руку Прве даме Србије. Наиме, подземне злочиначке формације, дакле организације из земље а не страни фактор, уништиле су све главице црног лука како у његовој, тако и у Драгичиној леји. А лук је просто невероватног квалитета. Можеш да га једеш колико ти је воља, а када говориш, ништа се не осећа. Нити се чује, нити се разуме – истакао је у својој завршној речи г Председник. А што иде уз „томовачу“, производ исте кухиње домаће радиности, то се не да описати – наставио је као за себе јер је, као што је написано, већ дао завршну часну реч.

„Зар не помаже ни толики број независних и слободних таблоида који су ван контроле НУНС-а? и могу да дају опис свега постојећег и оног што се спрема да постоји“ – питали су знатижељни посетиоци Сајма из земље и иностранства.

„Јок“! – oдговорено је скрушено Председник, уз нескривено одобравање оба новинара независних медија.

Мали пољопривредник и велики Председник

Мали пољопривредник и велики Председник

Борко Стефановић се спрема да у Њујорку затражи ванредно заседање Скупштине Уједињених нација на коме би се најзад разјаснило зашто за Борка није гласала ни његова сопствена супруга. АВ је у том смислу у старту имао сигурна три гласа.

Да би оправдао трошкове пута, и Борко ће затражити оставку градоначелника Њујорка. У случају да се том захтеву не изађе у сусрет, тражило би се да град Њујорк уплати бар десетак милиона долара казне како би се могли вратити дугови настали услед изборног дебакла Боркове странке.

Оно што је сигурно, то је да на овај пут неће ићи Шутановац, перспективни лидер просперитетне Демократске странке. Он ће за своја путовања користити НАТО авионе.

Да је којим случајем, уместо што је индијски, авион био руски, гласно би се чуло: „Ех, где је оно пусто турско?“


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7ErКатегорије:Сатиристика

Ознаке:, ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s