Предраг Зликовац: Братољубље или сукоб у РС

На навечерју Светог Василијија Острошког Чудотворца, у Цркви Васкрсења Христовог, Хиландарског метоха у Нишу, приђе ми један официр ЈНА-пензионер, који је рањен на простору Републике Србске док је штитио Србе, са питањем: „Брате рођени шта се то тамо дешава, због чега крварисмо“?

bluka-protest

Изустих „молитвама Светог Василија, Боже буди милостив нама грешнима“.

Остадох без одговора, јер како објаснити некоме из Србије, као што је овај што ме пита, шта се то дешава међу људима за које је крв проливао?!

Одобрен митинг СзП, на Тргу Младена Стојановића, у Бањалуци 14. маја, због наводно катастрофалног економског стања у Републици Србској, прекомјерног запошљавања у општинским администрацијама – а управо у општинама гдје су странке СзП на власти смањења та администрације нема.

Неких суштинских нових пројеката или средстава повучених из заједничких фондова БиХ за буџет Републике Србске, од стране СзП – пошто су они на власти у заједничким институцијама БиХ – такође нема: као да се на сваком кораку труде да тренутној власти помогну да још више уништи привреду и економију Републике Србске?!

Власт тврди да се бори против издаје Републике Србске, али како могу да је издају они који тврде да су је стварали?

Све у свему, поента је да овдје шака политичара покушава да се игра судбином народа.

Остаје само да вјерујемо да ће народ бити разуман и одустати од било какве непотребне подршке и једнима и другима, јер то може довести само до сукоба међу браћом, а што прижељкују како међународни фактори, тако (или још више) Бошњаци и Хрвати.

Зато је у овоме тренутку народну потребна трезвена памет и да нас Бог све умудри да будемо Братољубљиви.

Увјерен сам да ће у томе највише помоћи Ердоганова изјава од прије неки дан у Бањалуци – који рече да је ту увијек била Турска.

Надам се да је то освијестило народ и да ће на Протесту и Контрапротесту бити само организатори, а да ће народ остати у кућама размишљајући о братољубљу.

Народу је једино ријешење свих проблема да размисле на следећим изборима коме ће дати повјерење, јер тренутна позиција и опозиција то не заслужују.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7BPCategories: Српске земље

Tags: ,

Оставите коментар