Драгослав Пакић: Од нових власти се очекује стара неутралност на народне муке

Србија је гласала! Европа је одахнула! – чуло се са свих страна.

После следећих избора, очекује се да ће се чути: Европа је издахнула!

srbija-izbori-2016

У том погледу се полажу велике наде у Енглеску која је већ изабрала пут којим је прошла Црна Гора.

Енглеска је, наиме, као и Црна Гора, признала „државу“ Косово;

Као Црна Гора, Енглеска је гласала за пријем Косова у УНЕСКО;

Као Црна Гора, Енглеска је Русима завела санкције;

Као Црна Гора од Србије, Енглеска припрема јунски референдум за отцепљење од Европе. Ако гласове буде бројао Лајчак, резултати гласања су унапред познати.

За то време Србија са свих страна добија честитке на успешној организацији избора чији су се резултати унапред знали па је чудо што се нико не запита чему су они уопште служили.

У Бриселу не крију одушевљење због бриљантне победе њиховог кандидата. Имаће, кажу, поузданог саговорника и сарадника за изградњу нових држава на Балкану.

Живела Србија! – узвикују. И живеће све док не уђе у ЕУ!

Главна команда НАТО снага поручује да ће за свечану инаугурацију новог, старог премијера у Београд послати најмодернији носач авиона своје Шесте флоте. Нека се за свечани дочек припреми Београд на води. Унапред се извињавају што ће морати да поруше неколико мостова на Дунаву, Сави, Морави и Колубари како би њихов брод могао неометано да уплови у мирну луку.

НАТО, међутим, не крије своју забринутост због претеране употребе камења темељаца и свесрдне кинеске финансијске и морално политичке подршке. Постоји, наиме, оправдана сумња да се у Србији, претераном употребом толиког камена, гради нови Кинески зид који ће, у односу на онај Берлински, бити много темељнији, па према томе, и тежи за рушење. Због тога НАТО унапред упозорава да за његову разградњу неће бити довољан само осиромашени уранијум. Поред тога, колатералне штете су, попут оних са кинеском амбасадом, зградама телевизије, генералштаба, МУП-а, болница са све болесницима и школа са новоизграђеним клозетима, сасвим могуће. Подсећају на воз у Грделичкој клисури који се кретао недозвољеном брзином и на тракторску приколицу препуну путника што је супротно свим позитивним саобраћајним прописима. Због тога су морали да интервенишу чак из авиона како би се избегла евентуална саобраћајна несрећа. Пилот се извинио што је мислио да су у приколици били Срби, а не Шиптари, који су такође белци па је тешко уочити разлику. Таква грешка се у демократској, напредној и хуманој Америци, држави лишеној сваког расизма и дискриминација, никада не би могла догодити.

Честиткама се, што није никакво изненађење, придружују и преостали пензионери. Рачунају на повраћај својих десет посто ускраћених примања надајући се да предизборно обећање на ту тему нису погрешно разумели. Не верују опозицији која их убеђује да ће тих десет посто сигурно добити, али уместо целе пензије. То је, како тврде они из супротног табора, упечатљив допринос тези да држави није циљ да пензионери живе боље, него да живе краће. Од тога би сви имали користи, осим незапослене деце издржаване од својих пензионисаних родитеља. Са само десет посто пензије тешко да би могли рачунати на најмодерније мобилне телефоне и ноћобдијање по кафићима и сплавовима. Једина нада је да новоустановљени скупштински састав усвоји закон по коме би пензије биле наследне бар по мушкој линији ако већ нема довољно пара и за женску чељад. Решење за овај, женски део популације је срећна удадба. Толико је пензионера, удоваца који само чекају прилику да се некоме нађу при руци.

Од нових власти се, макар како она изгледала, очекује да у односу на НАТО савез, на Русију и на муке сопственог народа и даље буде неутрална и без мржње и наклоности.

Латини би рекли: Sine ira et studio!


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7wlКатегорије:Судбина као политика

Ознаке:,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s