Патријарх Иринеј: Бојим се да је касно за Ваљевску Грачаницу

Патриjарх Иринеj изjавио jе данас да нема ништа против да се премиjер Србиjе Aлександар Вучић заузме за манастир Ваљевска Грачаница и да jе, уколико има моћи да спречи њено потапање, сагласан са тим, али да се боjи да jе касно да се било шта промени.

Патријарх СПЦ Иринеј (Фото: Танјуг/З.Ж.)

Патријарх СПЦ Иринеј (Фото: Танјуг/З.Ж.)

„Немам ништа против да се премиjер заузме за Ваљевску Грачаницу. Уколико има моћи да спречи њено потапање, са тим сам сагласан. Mоj утисак jесте да jе ово питање требало да буде размотрено много раниjе. Боjим се да jе сада прекасно да се било шта ту промени“, рекао jе патриjарх за „Вечерње новости“.

Патриjарх jе навео и да jе реч о деликатном питању коjе jе рођено пре много година. Kаже и да са премиjером ниjе договарао заjедничку акциjу за спас Грачанице.

Ваљевска Грачаница 28. марта 2016. (Извор: Фејсбук)

Ваљевска Грачаница 28. марта 2016. (Извор: Фејсбук)

Вучић jе пре два дана, приликом обиласка jедне ваљевске школе, рекао да му треба само дозвола патриjарха да се заузме за цркву Ваљевска Грачаница.

„Све сам спреман да променим и спреман сам да то зауставим, не морате да вичете, само ми треба зелено светло од патриjарха Иринеjа“, рекао jе Вучић, наводећи да ниjе истина да jе небрига државе довела до потапања Грачанице, већ да jе то децениjски проблем.

(Танјуг/Њуз фронт, 30. 3. 2016)

Ђакон Ненад Илић: Требало је само замолити правог човека…

Ево, толико суза због потапања ваљевске Грачанице, а само је требало замолити правог човека.

Мада и сад није касно. Он још чека зелено светло од Патријарха. Неће на силу да чини добро.

Можда време уочи избора посебно погодује да му се обратимо, као што је најбоље да се Деда Мразу обраћамо пре Нове године.

Пишите браћо и сестре своје жеље. Стављајте их у чарапе, под јастуке, у оџаке, у боце које ће поплаве да носе, шаљите их поштом, голубовима…

Дошло је време да нам се испуне све жеље!

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7lOCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар