Драгослав Пакић: Манекени, феномени, кретени и друге модне занимљивости

У тренутку док се Србија купа у зноју лица свога, због чега је ниво на нашим рекама и досегао забрињавајућу разину, мудре привредне и финансијске српске главе избегоше на високи Копаоник.

На "српском Давосу" 2016. године (Фото: Танјуг)

На “српском Давосу” 2016. године (Фото: Танјуг)

На врх брда где се још само Панчићева оморика мрда.

Тамо су, мудри какве их цео свет познаје, закључили да, и поред натчовечанских напора истакнутог појединца, два и два и даље остају – четири и да тржишна правила понуде и потражње и даље подсећају на закон спојених судова по коме: када тајкунима расте добит, сиротињи раји пада стандард.

Противници закона спојених судова сматрају да тај закон не важи за Србе. Да је на снази и у Србији, повећани одлив мозгова уравнотежио би се са повећаним приливом атмосферских падавина и све би било на свом месту. У БиХ је, на пример, ситуација сасвим другачија. Због одлива преко 6.000 мозгова за само задње две године, што је равно сребреничкој трагедији, проглашено је ванредно стање у коме се тражи да се мандат Хашком трибуналу продужи без ограничења мандата, односно, све док је Срба и Руса који су за све криви.

Нескривени циљ копаоничких мудраца, којима су на памети само реформе у земљи и у води, јесте да се у спојеним судовима, што је у складу са позитивним законским нормама, ниво стандарда праведно и поштено изједначи. Да сви, или скоро сви, буду на нивоу сиротиње раје. Ионако на високом брду Копаонику за све нема места.

На форуму је такође констатовано да од свих реформи које су могле задесити Србију, једино успешна је реформ-торта Вељине баба-Симане. Тајна успеха ове торте састоји се у томе што баба-Симана у торту не ставља ни уље ни јаја. Због тога што је торта без јаја, многи су је назвали Коштуница-торта.

И док земљом харају поплаве, ванредно стање и предизборна кампања, Београд се припрема за 39. Београдску недељу моде. За почетак се у српски вокабулар уводе модни језички детаљи као што су: кастинг, бек-стејџ, хотел са српским именом „Краун Плаза“, онда манекени, феномени, кретени и друге модне занимљивости.

Као специјални гости недеље моде најављени су креатори из Сплита, града испод Марјана, који ће наступити са колекцијом „Мода Марјанова“.

У Народном позоришту се припрема специјална изведба чувеног балета Чајковског, која за ову прилику носи радни наслов: „Мода од Лабуда“.

Пошто ће Београдска недеља моде бити у знаку Холандије, балетани ће изаћи на сцену у одорама судија и тужилаца Хашког трибунала. Партер ће бити резервисан искључиво за Србе који ће гледати представу са лисицама на рукама да не би аплаудирали када се на сцени појаве Младић, Караџић, или, не дај Боже, поново Војислав Шешељ.

Духовни покровитељ недеље моде биће недавно упокојени Дејвид Боуви. Све ће бити у знаку његове фризуре, његове музике и његовог имена. Конферансу ће водити Дејвид Нивен, слободне ударце изводити Дејвид Бекам, а у просторијама Народне библиотеке Србије биће уприличена свечана додела награде Дејвиду Филипу који ће завапити криком унесрећене српске културе и њених посленика и поновити своје литерарне изразе мржње према Председнику српске државе, господину Николићу. Друга Србија ће овакав иступ прогласити за најновији модни крик београдског круга двојке.

У Недељи моде, интерпретација мита Дејвида и Голијата, по коме је Дејвид праћком убио Голијата само због тога што је див био кратковид и није могао да сагледа несразмерну употребу силе младог пастира, добиће сасвим супротан обрт. Голијату су, уместо мача и штита, додељене најмодерније наочаре НАТО изведбе што ће му омогућити лаку и ефикасну победу која ће, додуше, трајати само док траје и Београдска недеља моде. Односно, док нејаки и скромни пастир са штапом не обезбеди праћку са ознаком С-300.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7ggCategories: Судбина као политика

Tags: , , ,

Оставите коментар