Драгослав Пакић: Да ли улогу Степинца свеца преузима могућа светица Бисерко

Соња Бисерко (Фото: Фонет)

Соња Бисерко (Фото: Фонет)

Oтварајући међународну конференцију „Регионално помирење: домети и проблеми“, коју је организовао Хелсиншки одбор за људска права, уз подршку америчке фондације NED и Open Society fondacije, Соња Бисерко је рекла да је „Србија веома далеко од суочавања са прошлошћу“, а да је питање одговорности за ратове и злочине „мера спремности друштва Србије да се модернизује“. („Пратите ток новца и све ће вам бити јасно.“)

Модерна Србија, по Соњи, може бити само злочиначка Србија.

Још је додала, уз громогласан аплауз и нескривену подршку Жарка Кораћа, да је „Милошевићево наслеђе могуће победити једино ако се окренемо лицем према њему, а за то још нема воље“.

Ову предизборну поруку организатора Конференције дежурни полит-тумачи објашњавају као очигледан страх г. Кораћа да неком окрене леђа.

„Потребно је успоставити морални минимум који ће омогућити Србији да се конституише као друштво, а тај морални минимум подразумева однос према злу и злочинима“, казала је Бисерко, а подржао Кораћ.

Жарко Кораћ (Фото: Бета)

Жарко Кораћ (Фото: Бета)

Дакле, и по Кораћу, модерна Србија може бити само злочиначка Србија.

Соњино виђење Србије Жарко Кораћ поткрепљује тврдњом да Србија није одустала од ратног програма из деведесетих, без обзира на формалне поруке које „данас“ шаље њена власт.

За Србе је, по Кораћу, рат насушна потреба. Тражи се само одговарајући непријатељ. Пошто смо „победили“ НАТО, најпожељнији ратни циљ би могла бити само Русија са Путином на челу.

Кораћ још додаје да се „они који су у Хашком трибуналу осуђени за ратне злочине у Србији дочекују као хероји, чиме се жели послати порука да су неправедно осуђени“. Кораћ одговорно тврди да је у Хагу свако невин док се не докаже да је – Србин. То је истина која је и у оваквој Србији обелодањена графитима на многим плотовима и на, за графите, погодним зидовима.

Овој власти, тврде организатори Конференције, ништа не би требало веровати. Она хоће Србију да уведе у Европу, а неће Русима да уведе санкције. Србији је потребна власт, наставља хелсиншки тандем, која ће Србију да уведе у Европу, Русима да уведе санкције, НАТО да уведе у Србију, а Соњу у ред светица цркве у Хрвата са обавезом да се убудуће у Међугорју привиђа искључиво Соња Бисерко и нико други. Толико је, ваљда, код Хрвата заслужила.

Пријатељска, суседна, европска и католичка Хрватска не одустаје од намере да од Алојзија Степинца направи хрватског Светог Саву, али како се у томе све више саплиће на, диљем Хрватске, расејане кости Срба, Јевреја и бивших Цигана, данас Рома, сви су изгледи да се од иницијалног предлога за Степинца свеца полако одустаје. Премишљање Ватикана и Светог оца Фрање хрватским жељама не иде на руку. Зато улогу Степинца свеца све више преузима могућа светица Соња Бисерко са Кораћем као подршком у улози Белог Анђела.

Стипе Месић уручује Соњи Бисерко орден Кнеза Трпимира 2010. године

Стипе Месић уручује Соњи Бисерко орден Кнеза Трпимира 2010. године

Срби би показали своје европске вредности уколико би баш они предложили Ватикану да се, уместо Степинца где нешто запиње, за светицу прогласи Соња.
Предложити је и Комитету Нобелове награде за мир да јој се додели Нобелова награда за загробни мир Србије, на чему она ради више од две деценије.

Јер, Срби су криви, Соња је невина.
Уз Кораћа, Соња ће остати невина до краја живота.

Конференцију су тандем Бисерко–Кораћ завршили предизборним слоганом који намеравају да објаве, као плаћени оглас, на целој закупљеној страни изабраног дневног листа.

Слоган гласи: „Сви на изборе! Гласајмо против Србије!“


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-75ACategories: Судбина као политика

Tags: , , ,

5 replies

 1. Не знам шта рећи: обичном човеку је гадно да се бави болесницима, криминалцима, алкохоличарима, лудацима … а неко мора. Неко изабере такву струку, па се целога живота бави несрећницима. Такав можда може и да чита небулозе 2-Србије, други не могу. Јер чињеница је: да у њиховим изјавама нема трунке истине, логике, нити морала … али стварно већ почињу да стварају свој паралелни свет, у којем је све логично – док се не позовеш на логику Овога света. Е онда те прозову нацистом, идр. (да сад не трошим монитор), јер то им је једина одбрана њиховог паралелног универзума: он постоји, или си ти свиња – па бирај!

 2. Сачувај нас Боже Соњине и Кораћеве модернизације.

 3. ПС
  Мојом логиком (да са болесницима не треба имати посла) брзо се дође до тога: да не треба читати новине, ни гледати ТВ, кулирати све што се тиче наше политике, функционера ЕУ и њихових послушника по Европи, медијских звездица без резултата.. Истина – много се тога по мојим критеријумима накупи, остане овај сајт и пар сличних )))

 4. @Ђуро
  Никад они нису објаснили шта им је модернизација, демократизација, РЕФОРМА свега и свачега, ЕУропске вредности.

  Но – ако нејасно објашњавају, доста прецизно раде. А то је у правцу нестанка Срба.

 5. Има ли кога да ове наказе склони са насловне стране, аман?! Или ово држите ради урока?

Оставите коментар