Соња Бисерко: Навијала сам да Србија изгуби рат

Председница Хелсиншког одбора за људска права поново је шокирала јавност својим антисрпским ставовима поручивши да је навијала да Србија изгуби у грађанском рату деведесетих!

Sonja-Biserko (1)

Соња Бисерко

– Навијала сам да Србија изгуби рат – поручила је Бисерко гостујући у емисији „Ћирилица“.

Она је касније саркастично истакла да је њена највећа издаја сарадња с Хашким трибуналом.

Како пишу медији, Кући људских права и демократије, у чијем оквиру је и Хелсиншки одбор, Град Београд је бесплатно уступио пословни простор површине 512 квадрата у срцу Београда, за који је некој компанији могао да наплати озбиљну кирију!

Аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да је недопустиво што се председници Хелсиншког одбора уопште даје простор у медијима.

– У некој уређеној земљи због такве изјаве би јој судили за велеиздају, а у Србији добија простор у медијима и на посредан начин се финансира из буџета – истакао је Анђелковић.

Бисерко није желела да даље објашњава своју изјаву, а из Града, Министарства финансија и Хелсиншког одбора нису одговорили још ништа.

pravda.rs, Kurir

(Искра, 23. 12. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6OVCategories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Питање: Соња Бисерко?
    Одговор: Пројугословенски, проусташки и евро-атлански авлијанер!

    Драган Славнић

  2. Заиста је упитно зашто медији повећавају друштвену моћ ове и сличних организација тиме што им дају много већи простор него што оне по свом реалном значају завређују? И када је својевремено Бисерко нападала Диковића за тобожње ратне злочине у Метохији сви медији су томе посветили огромну пажњу иако су докази које је презентовала безначајни и танки. Односно да је било шта од тога могло бити доказано Хашки трибунал би на то обратио пажњу.

    Њена сарадња са Хашким трибуналом своди се на ловљење изгубљених душа диљем Балкана и на подмићивање да сведоче о овом или оном. Ниједна кључна теза Хашког тужилаштва тиме није подупрта. Углавном се то односи на инциденте које су чинили поједини припадници српских оружаних снага. Ту има елемената за кривично гоњење – и многи и јесу гоњени – али никаквог удруженог злочиначког подухвата, геноцидног плана или систематске политичке вршења ратних злочина за чиме жуди Хашки трибунал.

Оставите коментар