Православље живот вечни: Нова офанзива деструктивних секти уз водитељку Војтеховски

Да је Србија земља у којој ће се православна самосвест убијати не тако кратко, показују и нови догађаји присутни уз јавну сцену. Случај „Качавенда“ и серијал „Живот прича“ који је послужио за линч над Црквом, штампање поспрдних текстова и унижење Цркве, тек следећом емисијом као да доказује своју недобронамерност. Наиме, водитељка Татјана Војтеховски је у следећој емисији после емисије о еп. Василију Качавенди (погледати о томе) позвала припаднике праве секте Сашу и Светлану Ивановић, који своју индоктринацију врше преко центра за лечење наркоманије „Раскршће“. Током емисије није се чула ниједна ружна реч о секти коју представљају, нити је Војтеховски запитала колико имају педофила у својим редовима као што је то чинила у емисији о епископу Василију.

Војтеховска са секташком литературом на националној фреквенцији

Војтеховска са секташком литературом на националној фреквенцији

Лидери Београдске патријаршије могли би ових дана да кажу да је шестогодишња мисија коју врше откако се упокојио патријарх Павле слично успешна оној коју је вршио Степан Месић као последњи председник СФРЈ, када је рекао: „Задатак сам извршио. Југославије више нема!“ Додуше, они не би могли да потврде да Цркве у Срба већ нема, али су све учинили да је нестане.

Позив на предавање

Позив на предавање

Буловић, Радовић, Гавриловић и остали папофили су почели погром над СПЦ изјавом да је онај који не прихвата њихов прокатолички курс постао „секта“. Својим привилегованим положајем у медијима и простором који су добијали промовисали су идеологије екуменизма, пацифизма и сервилности према властима. Ипак, тај привилеговани положај им није дао ухлебљење, већ је власт која нема ни веру ни нацију издала своје саучеснике у злочину пуштајући преко режимских медија емисије које расклимавају престо горе поменутих. Уосталом, то није никакво чудо. И на западу, џет-сет истовремено промовише приче о величини Мајке Терезе и папе Франциска, док ужива у причама о педофилији римокатоличког клера. Тактика штапа и шаргарепе има своју дуготрајну историју.

„Потрага“ – предавање адвентистичке секте у елитној сали у граду. Улаз бесплатан, или не?

„Потрага“ – предавање адвентистичке секте у елитној сали у граду. Улаз бесплатан, или не?

Иринеји су принципијелног борца за Православље епископа Артемија прозвали „сектом“, па им се ових дана догодила права најезда секташа. Тешко да ће се због тога много узнемирити, јер најезда секташтва погодује екуменизму, те ће патријарх Иринеј имати могућност да опитује у пракси своју екуменичност и пацифистичност. Своје ашиковање са секташима је први пројавио Епископ шабачки Лаврентије, који им је писао и један предговор за књигу пентакосталне секте “Књига живота“ (видети о томе).

Управо је ова секта, уз незаобилазне адвентисте, једна од оних који су ових дана направиле још једну офанзиву на Србију. Ова офанзива се десила управо око емитовања емисије Татјане Војтеховски о еп. Василију. Као да им је Војтеховска учинила одступницу и као да су се договарали.

putin-gasi-sekte

Путин потписао допуне на закон ‘О слободи савести’ које подразумевају контролу секти које су финансиране из иностранства. Тако ће и „шпијунски верски сектор“, како се говори о овим организацијама, доћи под контролу Русије. Америчке секте су у нашој земљи доживеле свој процват у време Броза, када је Југославија имала добре односе са САД.

Да ли сте ових дана у свом сандучету нашли летак који Вас позива изучавање Еванђеља? Није ли и Ваш град излепљен плакатима о некаквој „Потрази“ у којој ће Вас повести популарни суботари? Да ли сте добили књигу на поклон од милосрдног непознатог шетача? Све ове акције, као из нафталина су поново присутне на српским улицама.

Секташки пропагандни материјал на српским улицама 2015.

Секташки пропагандни материјал на српским улицама 2015.

Опет је „оживео“ и чувени секташки маг Симо Ралевић из Пећи, члан америчке секте која му није помогла да га Американци и Шиптари не протерају из Пећи. У новом издању, коалиција од неколико секти се крије иза лица јеромонаха Доситеја Обрадовића, који је заиста био богохулитељ и борац против Православне Цркве у своје време. Леци са његовим ликом се убацују у поштанске сандучиће. Срби ће морати да плате цех због поштовања које су исказивали овом рушитељу Цркве.

За скуте Доситеја Обрадовића се држи и млада снага секташтва Ивица Стаменковић (Стаменковићев Фб профил), који је изузетно активан на друштвеним мрежама и Фб профил му је преплављен, гле случајности, причама о Качавенди, монаху Серафиму у режији Татјане Војтеховски.

Профил секташког агитатора Ивице Стаменковића

Профил секташког агитатора Ивице Стаменковића

Каква је разлика између светлости и таме, таква је и измећу православног причешћа и јеретичког. Православно просвећује, јеретичко помрачује. Једно сједињује са Христом, друго са ђаволом. Једно оживљује душу, а друго је убија. Причешће из јеретичких руку јесте отров, а не прост хлеб.
Свети Јустин Ћелијски

Припремила екипа Фб странице Православље живот вечни

(Православље живот вечни, 29. 11. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6ALCategories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар