С*ање ствари: Пензионери траже да им се омогући враћање повећања у буџет!

Београд, 11. 11. 2015 (С*ање ствари) – Зависно удружење пензионера „Вучић и деда“ протестовало је јер им није омогућено, као просветарима, да повећање пензија врате у буџет!

Пензионерска тројка са хладним наоружањем

Пензионерска тројка са хладним наоружањем

Протести испред Владе Србије наставиће се све док се пензионерима не изађе у сусрет и отвори текући рачун на који могу да врате 1,25 одсто повећања. Зависни пензионери су били обучени у мајице с натписом „Више је +1,25% него –10%“, а умало је избегнуто линчовање обесног математичара у пензији који је покушао да им предочи да би им само за „враћање на нулу“ било потребно 11,11 одсто (у плусу). Виђени су и транспаренти „Унуци су нам обесни, голубови су нам пресити“, „Немамо зубе за скупљу храну“, „Вучићу, царе, не дај паре“ и „Александре, једва чекамо да постанеш пемзионер“.

На питање најмлађег Кркобабића, који је ту случајно пролазио и чекао аутобус, каква им је стратегија ако Влада не попусти у праведној одлуци да сваки пензионер добије отприлике 300 динара месечно више (минус 150 динара таксе за РТС, додуше) – уживаоци пензије зависни од Вучића рекли су да планирају радикализацију протеста: не само да ће се жалити Уставном суду, Стразбуру, Богу Оцу Саваоту и Ангели Меркел (тим редом), него најављују неодустајни захтев да им се пензије смање за још десет одсто!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6lG



Categories: Вести као да су праве

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading