Александар Раковић: Запад од Косова и Црне Горе прави Србији две „антидржаве“

Намера Запада је да од Црне Горе и самопрокламоване државе Албанаца на Косову и Метохији створи Србији две антидржаве, по угледу на мафијашку антидржаву на Сицилији коју су Американци обећали Лакију Лућану, сматра историчар Александар Раковић.

Лукшић, Вујановић, Мустафа и Тачи (Фото: Спутњик/Flickr)

Лукшић, Вујановић, Мустафа и Тачи (Фото: Спутњик/Flickr)

Историчар др Александар Раковић изјавио је да црногорски сепаратистички режим по сваку цену има намеру да се обрачуна са Српском православном црквом и историјским идентитетом Срба у Црној Гори. Он је оценио да је „веома морбидна снага неког ко је конвертит да се обрачуна са народом из ког је потекао“.

„Забрањује се коришћење историјских храмова СПЦ који су изграђени до 1918, односно режим има намеру да их конфискује и да преда храмове СПЦ, чак и оне који су настали у средњем веку, на коришћење Мирашу Дедејићу“, рекао је Раковић.Према Нацрту закона о слободи о вероисповести у Црној Гори, СПЦ неће моћи тако да се зове јер ће придев „српски“ бити забрањен. Раковић сматра да Режим Мила Ђукановића има намеру да насилно пропише да СПЦ у Црној Гори не сме да постоји, а да та творевина која ће постојати на територији Црне Горе не сме имати никакве институционалне везе за СПЦ.

Према његовим речима, спрема се страховит удар на СПЦ који би „могао да се очекује од режима који је институционално уништио идентите Срба у Црној Гори“.

„Ово што се дешава у Црној Гори са тим Нацртом закона и са покушајем да самопрокламована држава Албанаца уђе у Унеско има исти циљ — да се одузму наши храмови на Косову и Метохији и Црној Гори. То подржава Запад“, рекао је Раковић.

Он је подсетио да су 1944. године, кад је амерички режим склопио договор с мафијом, Американци као противуслугу Лакију Лућану пристали да се на територији Сицилије створи антидржава остатку Италије.

„Ово што данас видимо у Црној Гори и на Косово и Метохији је стварање две антидржаве Србији, по истом сценарију“, закључио је Раковић.

Наслов: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 29. 10. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6dNCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар