Андреј Фајгељ: Независна америчка ТВ оптужила медије да су антисрпским извештавањем довели џихадисте у Европу

Независна телевизијска мрежа Д Блејз (TheBlaze) оптужила је америчке мејнстрим медије да су антисрпским извештавањем из ратова деведесетих довели исламски екстремизам у Европу.

Петоминутна репортажа „Саманта Пауер: моћне лажи” посебно оптужује Пауерову, амбасадорку САД при УН која је током деведесетих била ратни извештач из бивше Југославије: ”Њено крајње пристрасно и једнострано извештавање омогућило је муслиманским терористима да убијају хришћане у бившој Југославији, много пре него што је Исламска држава почела свој поход на Блиском истоку”.

Поводом 20. годишњице „Масакра у Сребреници”, репортажа нарочиту пажњу посвећује српским жртвама Сребренице и наводи како су џихадисти ишли од села до села и одсецали главе, разапињали на крст и на друге начине масакрирали православне Србе. Пауерова је ”заташкала вику хришћана који су били систематски истребљивани и показала прстом на другу страну.”

Када сам исте аргументе истим поводом изнео у чланку „Расизам за српске жртве Сребренице”, један од коментара је био „добро је да новине смеју то да објаве”. Ако је тако у Србији, још већи изузетак је проговорити о српским жртвама Сребренице у Америци. Оснивач Д Блејза Глен Бек и истраживачки новинар Џејсон Батрил заслужују признање што су отворили ову тему на свом веома утицајном информативном програму.

Д Блејз је медиј на којем се може чути глас конзервативне Америке, која је често пријатељски расположена према Србима, за разлику од либерала који су били јастребови антисрбизма у политици и медијима. Нарочито је НАТО бомбардовање било операција међународних либерала, од којих су многи у младости били левичарски екстремисти.

Клинтонова антисрпска политика на Балкану је пример либералских брљотина у спољној политици, порука је ове репортаже. То је уједно и наговештај да је могућа другачија спољна политика САД према Србији.

(Блог Андреја Фајгеља, 26. 8. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5vRCategories: Преносимо

1 reply

Оставите коментар