Euroasia Daily: Запад припрема нови покољ за Србе

ruska-rec-240Развој и заоштравање целокупне геополитичке ситуације показује намеру Запада да поново искористи стари сценарио: да на Балкану створи жариште крвопролића, сматрају аналитичари информационог портала Euroasia Daily.

Они анализирају ситуацију на Балкану после терористичог напада Албанаца са Косова у Куманову у Македонији 9-10. маја ове године, разматрајући теоријu да се садашњи тероризам на Балкану подржава како би се спречио долазак руског гаса на Балкан. Аналитичари Euroasia Daily сматрају да то може бити један од разлога што Запад ствара жариште екстремизма на Балкану, али да постоје и много важнији разлози. Ради се о стратешким плановима Запада који су добро скривени, сматрају аналитичари.

Главни циљ је да се не дозволи да се Србија стабилизује и да ојача, као и да се спречи излазак Републике Српске из БиХ, о чему власти Републике Српске говоре већ неколико година. „Када је 26. маја босански лист Nezavisne novine узгред објавио да је полиција БиХ почела проверу претпоставке да су присталице Исламске државе купиле земљу у селу Ошве недалеко од града Маглај (још пре 3 године медији су објавили да су вехабије од овог села направиле праву терористичку базу), по нашем мишљењу, била је то порука за Србију и Републику Српску. САД и ЕУ чврсто контролишу такозвану Муслиманско-хрватску Федерацију у БиХ, која је чедо Запада и плод Дејтонског споразума. У тексту од 26. маја је наведено да је од 2012. број присталица вехабизма у региону порастао. Локални стручњаци за безбедност сматрају да је Ошва постао центар терористичке активности у БиХ“, пише Euroasia Daily.

„21. јула посланици парламента РС су донели одлуку о одржавању референдума о питању овлашћења високог представника УН за БиХ, као и уставности закона о судству и тужилаштву БиХ.“ Ово је у  у супротности са планом Запада да постепено потпуно уништи Србију, сматрају аналитичари. Они такође заступају тезу да су инцидент у Сребреници 11. јула, када је нападнут српски премијер Александар Вучић, иницирали Лондон и Вашингтон.

Русија је у УН више пута изнела предлог да се функција високог представника УН за БиХ укине, јер становници ове земље одавно могу самостално да доносе одлуке о будућности своје земље, док једнострани потези високог представника само компликују ситуацију, пише  Euroasia Daily.

„New York Times је у августу 2011. године објавио могући сценарио напада на престоницу Републике Српске Бањалуку: ’Ако Република Српска постане независна држава, Хрватска ће послати своју војску и спровести операцију заузимања РС. Загреб је спреман да помогне муслиманској армији оружјем. После тога ће почети нови грађански рат, који ће бити много озбиљнији од оног који је у Босни почео 1992. године’“, наводе аналитичари могуће планове Запада, објављене у западним медијима.

Запад је очигледно одлучио да на Балкану поново створи „центар вехабизма“, а Србе је изабрао да буду жртве, сматрају аналитичари портала Euroasia Daily. „Јер на Блиском истоку терористи Исламске државе су навикли да убијају не само шиите, алавите и курде, него и православне хришћане. Не би им било први пут да пљачкају и спаљују православне цркве, којих има тако много на Балкану“, наводи се у тексту.

„Циљеви Запада су: капитулација Срба као нације и Православља као доминантне религије на Балкану, коју треба да потпишу сами Срби; локализација у БиХ и на Косову и Метохији ’европских вехабија’ који се враћају са Блиског истока, и претварање овог региона у жариште контролисаних међуетничких сукоба. А на последњем месту је и намера да се не дозволи долазак руског гаса у Јужну Европу“, закључује издање.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 23. 7. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5hq



Categories: Преносимо

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading