Молитвено црквенонародни сабор 2015.

Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска у егзилу, по благослову надлежног архијереја, Епископа Артемија, организује 7. јуна 2015. године црквенонародно молитвено саборовање, у манастиру Светог оца Николаја Мирликијског чудотворца, у Лозници код Чачка.

sabor-2015-velika

У молитвеној и братољубивој нади да ће Вас Дух Свети покренути да својим присуством увеличате наше светосавско, молитвено и богомољачко саборовоање, свом душом се радујемо сусрету са Вама.

Овај позив намењен је сваком припаднику Српске православне цркве какву нам је основао и на чување предао Свети Сава, обавезавши нас на ревновање у јеванђелскоапостолској и светоотачкој вери.

(Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска у егзилу)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4HzCategories: Вести над вестима

28 replies

 1. Штета, што не сазнасмо за Сабор мало раније, па да га пренесем даље.

 2. Људи ово су опасне ствари . Ово се никада није дешавало у прошлости СПЦ. Агенти страних обавештајних служби Марко Радосављевић и његова група очигледно имају задатак да разбију СПЦ . Тај католички ђак је језуитски лукав и успео је да заведе много душа. Како се само пере његова биографија . Не знају људи да је то учесник молитвених доручака у Вашингтону и ђак католичког факултета у Регензбургу .
  Нисам веровао Војиславу Шешељу када је говорио за тада владику Артемија да је издајник . Сада се показало да је имао право .
  Треба се молити за њих да схвате да су у заблуди и да се врате у окриље Цркве, јер је једино у Цркви спас ,а не код Артемија или Акакија . Који су ,узгред буди речено, и сами посвађани.

 3. @Slobodan
  Mislim da bi prijalo i tebi i citaocima malo da se odmoris i ne ponavljas svoje drske klevetnicke izjave.

 4. @Slobodan
  Занимљиве информације! Зашто не проширите и мало детаљније објасните?

 5. @Don Quixote
  О каквој клевети је реч? Мислите ли, да није тачно наведено? Наведите, шта мислите, да је тачно.

 6. @слободан млинаревић

  „Агенти страних обавештајних служби Марко Радосављевић и његова група очигледно имају задатак да разбију СПЦ“. — Ovo je kleveta, ostatak S-ovog napisa su naklapanja.

 7. @Don Quixote
  Све су овде наша „наклапања“. Рекли сте „svoje drske klevetnicke izjave.“. Његова „изјава“, Ваша „изјава“ и ја остајем, а да не разумем шта обојица причате.

 8. @слободан млинаревић
  Evo jos jednom da pokusam, izjaviti „Агенти страних обавештајних служби Марко Радосављевић и његова група очигледно имају задатак да разбију СПЦ“. — je kleveta.

 9. @Don Quixote
  Да ли је клевета, ако је то тачно? Мислио сам, да имате неке аргументе. Видим,да сте првим коментаром, покушали, да га дисквалификујете и ништа више.

 10. @слободан млинаревић
  Naravno, ako je izjava tacna nije kleveta. Ali navedena ekstremna diskvalifikacija je bez argumenata i kao takva predstavlja klevetu. Da ne bi bila kleveta morala bi biti upotpunjena dodatnim proverljivim informacijama (da ne kazem faktima), Nadam se da smo se sada razumeli.

 11. Нисам имао намеру да полемишем,а ни да клевећем . Само сам хтео рећи да ми је жао што сам сумњао у изјаве Војислава Шешеља почетком овог века . Он је у својим изјавама ,сада већ бившег епископа назвао агентом ЦИА и сарадником окупатора . Сада после свега када се сагледа деловање тог човека испоставља се да је господин Шешељ имао добре информације . А то да је био на постипломским студијама у Регензгургу је опште позната ствар . Зато сам рекао да је католички ђак . А још једно питање : Кога то председник САД позива на молитвене доручке ? Пријатеље САД . А поменути епископ је био на том доручку .

 12. „А још једно питање : Кога то председник САД позива на молитвене доручке ? Пријатеље САД . А поменути епископ је био на том доручку“.

  Очиледно да је председник САД промашио у избору пријатеља, па је зато уследило свргавање Епископа Артемија са епископског трона и његово искључивање из СПЦ-е, од стварних пријатеља САД – „БУРАЗЕРСКОГ СИНОДА“
  и „СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКО САБОРА /читај: СЕНАТА!/,“ – демократске гласачке машине /са часним изузецима!/ – простим надгласавањем, прегласавањем!
  Очигледно да је и Шешељ промашио у тој својој процени и оцени – да је епископ Артемије агент ЦИЕ и сарадник окупатора – јер би то, свакако, понављао као мантру да је то стварно тако.
  Наравно, остаје да се верује у то што је написано о Еепископу Артемију без обзира што се не наводи извор те и такве изјаве, а од других коментатора се то очекује и тражи.
  За верујуће људе, а таквих је сваким даном све више, Епископ Артемије је и даље Епископ, а шта чини и ради црквена врхушка – то се може „ОБЕСИТИ
  МАЧКУ О РЕП“, како је то реако један од њих, из „ЊИХОВЕ КЛИКЕ“, за КАНОНЕ
  ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ!

  Драган Славнић

 13. Како сте само тако сигурни да је смењен по налогу САД? Можда је смењен по налогу из Москве. Знате добро колико је јак утицај Русије код нашег епископата. Много је ту тема за размишљање и простора за сумњу у добру намеру поменутог бившег владике. У епископату има још доста људи који су против екуменизма, па им није пало на памет да напусте своју Цркву и да је руше на такав начин како то нико није чинио у прошлости СПЦ. Да све буде још нејасније ови наши артемијевци за браћу у Грчкој сматрају безброј група зилота који су под заставом која на себи има мртвачку лобању са костима на којој пише „ПРАВОСЛАВЉЕ ИЛИ СМРТ“. Сви добро знамо да је то масонски симбол. Зато треба бити опрезан браћо. Вук лако може бити у јагњећој кожи. Научио је то од језуита на католичком факултету у Регензбургу добро бивши Епископ Артемије. Свему треба прићи опрезно и са сумњом. а не одмах ударити по својој Цркви. Тадашња СПЦ је била дубоко у екуменском дијалогу и за време живота Светог Јустина Ћелијског, али он никад није оставио своју Цркву. Са правом ју је критиковао, али је никада није напустио. И ми данас можемо замерити свашта свештенству наше помесне Цркве, али не смемо да је рушимо. То наши непријатељи желе.

 14. Данас се, пред нашим очима, одвија Бој на Косову.
  Није то бој крвљу и телом, већ бој светосавско-православног духа са
  духовима таме и зла у поднебесју – “Бриселског споразума“.
  Представник светосавско-правосланог духа је србски народ са КиМ,
  а промотер и представник таме и зла /“Бриселског споразума“/ је
  Александар Вучић /са свим својим домаћим и страним помагачима/.
  Дакле, Срби са територије КиМ су на историјском простору и у историјском тренутку, у првој линији одбране светосавско-православног духа, и њима је припала та част и достојаснтво да одбране КиМ за вјек и вјеков.
  Они су у томе сложни /сви до једног, са изузетком појединачног олоша/, без обзира на све лукавости “ЛАТИНА – СТАРИХ ВАРАЛИЦА“.
  А тамо где је слога – ето и Бога за савезника.
  А тамо где је Бог – ко ће онда против Бога и Његових савезника – СРБА!
  Срби са КиМ добили су савет и подршку свог Епископа Артемија, на правди Бога протераног са КиМ – по директиви Вашингтона и Брисела, заклетих непријатеља Бога и Срба!

  СРБИ НА ОКУП:

  “Став и савет Еп. Артемија Србима о “бриселском споразуму”
  in Србија / on 11/05/2013 at 10:31 am /

  Срби на Косову и Метохији не смеју пристати на издају КиМ на коју је политичко вођство у Србији већ пристало. Став Срба са Косова и Метохије треба да буде да власт у Србији може да чини шта год хоће, али Срби са Косова и Метохије на то не смеју да пристану и тако као недужни народ прихвате на своја плећа одговорност ове националне и историјске издаје.
  Епископ Артемије“

  „Артемије позван да се врати у јединство са СПЦ“?!

  Порука верног народа!

  Артемије није ни излазио нити се одвајао од СПЦ-е, па овакав позив нема никаквог смисла.
  Да је патријарх Ириниеј изјавио јавно, да се каје са својим истомишљеницима због тога што су, на Правди Бога, “искључили“ /административно-битократски/ из СПЦ-е брата Артемија, молили га за опроштај, онда би такав позив имао смисла и сврху, а овако – ово је само једна “комендија“ као и са епископом Филаретом: “ПОМИЛОВАН“, а онда – СМЕЊЕН!!!
  Епископу Артемију неверни део епископата обраћа се ултимативно, да се Епископ Артемије изјасни у РОКУ ОД ТРИ ДАНА, баш онако, ултимативно, како се и Хашки казамат обратио Војиславу Шешељу?!
  Журе неки да му “СЛОМЕ ВРАТ“, а већ сами су имали ЛОМЊЕЊЕ ВРАТА и носе протезу /“крагну“/ за придржавање НЕРАЗУМНЕ ГЛАВЕ НА РАМЕНИМА.
  Епископ Артемије ЈЕСТ И БУДЕТ у СПЦ-и – сада, свагда, увек и у векове векова!
  Амин!
  Свака одлука Сабора треба да буде – саборна, тј. да су сви једнгласни у тој одлуци, а не да се одлуке доносе “демократским“ прегласавањем, као у случају пензионисаних владика Григорија и Филарета.
  За Филарета рекоше да је за његов опозив са трона Милешевске епархијије гласало 18 – “ЗА“, а 17 – “ПРОТИВ“, а случају Артемија не зна се однос – “ЗА“ и “Против“ – а ЗАШТО?!
  Па, зато што нема ни “Ј“ од Једногласја и Јединомислија!!!
  Чим нема ЈЕДНОГЛАСЈА у доношењу одлуке Архијерејског Сабора, таква одлука није и не може бити у Духу Светом, већ само и само – “ДЕМОКРАТСКА“, а у таквој одлуци не може бити ни “ Б“ од БЛАГОДАТИ БОЖИЈЕ.
  Дакле, Епископ Артемије је био свргнут са трона Рашко-призренске епархије, и сада “ трајно искључен из Цркве“ по – ЧОВЕЧИЈЕМ, а не по – БОЖИЈЕМ ДУХУ.
  И зато се таква одлука може “ОБЕСИТИ МАЧКУ О РЕП“, јер она има управо-административно и бирократско, али не и благодатно дејство!
  Жив нам јеси и буди ЕПИСКОПЕ АРТЕМИЈЕ:
  “БОГ ТИ ПОМО`О И НИШТА ТИ НИКО НЕ МОГ`О, А ДУШМАНИ ТИ ПОД НОГАМА БИЛИ!“.
  Саборност значи јединственост, без изузетка, а ово прегласавање је одлика сенатског, парламентарног начина доношења одлука.
  Уосталом, онда Свети Архијерејски Сабор не би био САБОР него “СВЕТИ АРХИЈЕРЕЈСКИ СЕНАТ“, нешто случно Сенату у старом Риму, или “новом“ Риму – САД-у!
  Могуће је да у саборном одлучивању буде и оних који се “не слажу“, али то је занемарљива мањина, која се мери промилима, а не процентима – преко 4о, скоро до 5о%, као у случају Филарета: 18 – “за “искључење, а 17 – “против“ искључења?!
  А о Епископу Артемију да и не говоримо колико је то апсурдно – свргнути епископа са трона, а онда га “искључити из Цркве“, без икакве судске одлуке, цивилне /мирске/ и црквене, пошто је по оба основа био “оптужен“?!
  Епископу Артемију је ускраћена могућност да се брани!
  “Бог није врана да вади очи одма: забави, али не заборави!“
  “Говори Господ: Освета је Моја!“
  Епископ Артемије следује стопама свога дугховног оца – Св, Јустина Ћелијског,
  јер ни за јоту не мења литургијски поредак, у свему следи стопама свога диховног оца, те према томе, са Њим је у Литургијског заједници – и на Небу и
  на Земљи.
  Јер, тако Га је учио и научио Његов духовни отац – Св, Јустин Ћелијски!

  Драган Славнић

 15. @Slobodan
  Мислим, да сте на трагу. Рекосте:“И ми данас можемо замерити свашта свештенству наше помесне Цркве, али не смемо да је рушимо.“ Нисам верник, али сам потпуно убеђен, да сте у праву и да било које супротно размишљање није примерено. Нија ми јасно, да многи не разумеју, да су од 2000 године сви СИМБОЛИ српства нападнути. Војска СПЦ, САНУ и Црвена Звезда. Никако ми није јасно, да то ПРАВОСЛАВЦИ не разумеју и ништа не предузимају по том питању. А мене неки проглашавају за УСТАШУ и нико словима НИКО не рече ништа о томе? Лично сам запрепашћен толиком острашћеношћу.

 16. @Драган Славнић
  Зашто изиграваш малог Ђокицу, који све зна? Ниси ти, који одређујеш и мислиш у СПЦ. Као и у свакој организацији, можеш бити у њој или не. Појединац не одређује правила понашања. Направи своју „организацију“ и терај по своме. Остави се подучавања, шта и ко треба, да ради у „фирми“, коју ти не признајез и не волиш. Мали Ђкица вазда воли, да буде ШЕФ. На срећу то не „траваха“ тако. Не дај БОЖЕ, да неки сличан дође у прилику!. Успут се питам, шта би нас снашло, када би онај несрећник, потомак некога који је на МОБАМА стекао први милион, дошао на неку власт? Шта би човек и слични ликови смислили? А не разумевају разлику између концентрационог логора и затвора. Успут, појма немају, шта је ЛУДНИЦА. Господине Косновићу, тотално сам разочаран, Вашим коментарисањем. Постављени текст ми се учинио озбиљним. Нажалост, сами себе сте УПРОПАСТИЛИ и довели на ниво несрећног потомка, неког који је МОБАМА стекао први милион.

 17. @ слободан млинаревић
  Зашто изиграваш ЕОС /Ескимску Обавештајну Службу/ и подржаваш коментаре
  који “тврде“ да је Епископ Артемије инострани агент -“ сарадник“ ЦИЕ , МИЕ, БИЕ, МОСАДА…, издајник народа, државе и Цркве?!
  Декларисао си се као “АГНОСТИК“, а трпаш се у верске теме?!
  Ја сам од своје 11 године у Цркви, активно, као штец, и цео Литургијски поредак сам знао напамет, прислуживао са ко зна колико свештеника и епископа, тако да ми је та тема веома блиска, из личног искуства, и шта ти, сада “филозофираш“ – шат ти, у ствари, хоћеш?
  Ти си, очигледно, човек са великим искуством из рада КОМИТЕТА, СК-ОЈЛОВАЦ
  од главе до пете, и своје “ауторитативне“ комитетске навике просипаш овде
  као да си на састанку “КОМИТЕТА СК“?!
  У немогућности да се решиш гласа твојих крштених предака, који ти не дају мира кроз укоревање твоје савести, а у немогућности да њима релицираш, ти
  то чиниш свакоме коментатору који те подсећа на те, твоје – крштене претке –
  а све запрто у твом генетском запису – ТВОЈОЈ САВЕСТИ.
  Ко руши Цркву – КАИН или АВЕЉ?
  Ко овде кога “убија“: да ли Артемије “БУРАЗЕРСКИ СИНОД“ или тај “БУРЕЗЕРСКИ СИНОД“, подржан “АРХИЈЕРЈСКИМ СЕНАТОМ“ /САБОРОМ?!/,
  са часним изузецима, ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА???

  Драган Славнић

 18. Ти си брате у цркви од 11. године ,али очигледно тамо ништа ниси научио. Стекао си секташку свест и отишао у прелест ,са мишљу да си бољи од осталих .
  Ја сам у Цркви од рођења ,јер моји нису Цркву напустали никад зато ми није свеједно када неко руши ту исту Цркву коју су наши стари сачували и у најтежим приликама. И када није постојала Пећка патријаршија ,када су Црквом на овом простору управљали Фанариоти ,наш народ је очувао веру .
  А твој избор је твој избор . Иди код Артемија или Акакија под заставу са масонским симболом . То је твој избор ,а ово је слободна земља.

 19. @Slobodan

  Епископ Артемије нема никакве заставе са масонским симболима, то се теби само привђа, а ако их има, онда их “насликај“ и прикажи!
  И ја сам у Цркви од рођења /крштен пар недеља после крштења/, а ни моји преци, такође, нису напуштали Цркву, па невидим у каквој си ти то предности у осносу на мене?
  Ни у каквој, осим што то само уображаваш!
  У Цркви сам актвино /као што сам и написао/ од 11 године жвота, када сам приведен од свештенства парохијског храма да тој Цркви служим као штец.
  И још нешто: видиш, ја никоме не дајм минусе за коментаре који ми се не свиђају, а свакако дајем плусеве за оне који ми се допадају.
  Само по тој ситници – давању минуса – без икакве аргументације, говори о сиромаштву карактера таквих коментатора.
  Зато рађе реплицирам, али никада не дајем МИНУСЕ, јер је то одраз сиромаштва и беде духа!

  Драган Славнић

 20. Да знаш да ни ја никоме не дајем ни минусе ни плусеве.
  Нисам ја ни у каквој предности . Далеко од тога . Грешник сам као и сви .
  Само не могу да схватим људе који руше нашу помесну Цркву и осећам се дужним да објасним неким људима о чему се ради . И да се размисли о свему . Није све црно -бело како то језуитски представља бивши владика Артемије .
  Свако питање ,од екуменизма до литургијске реформе , може се расправити ,али у оквиру Цркве . Кроз бртаски дијалог . А не мислити да си непогрешив и једини у праву ,као онај јеретик папа.
  Свима је познато да зилоти користе заставу са лобањом и костима са натписом „Православље ли смрт“. Лично сам видео на манастиру Есфигмен ту заставу .

 21. @slobodan
  Када тебе буду избацили на силу из твоје рођене куће, суспендовали са радног места, избацили из фирме /установе, предузећа/ где радиш, позвали те на “братски дијалог“, и још ти приговарали како умишљаш “да си непогрешив и једини у праву, као онај јеретик папа“, онда, брале мој, – КАДА ПОСТРАДАШ КАО ЕПИСКОП АРТЕМИЈЕ – онда се јави да чујемо твоје мишљење!.
  Прво доживи личну трагедију ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА, као своју, па се онда, Брале мој, бацај на Њега камењем!

  Драган Славнић

 22. Разумем ја ту људску драму. Поготово зато што је човек у годинама. Треба имати обзира. Било је ту свега и свачега, али колико се ја сећaм њему је Свети Синод био одредио боравиште у Шишатовцу. Ту би верујем имао пристојне услове за своје старе дане. А Епископ Василије сремски би био добар домаћин, сигуран сам. Бивши владика Артемије је све то одбио и добровољно напустао Шишатовац. Било је доста случајева у прошлости наше помесне Цркве да су смењени владике мирно проводили старост у миру манастира. Сетимо се само Митрополита Евгенија Летице, Митрополита Владислава Митровића, Епископа Стефана Боце, па и Епископа Атанасија Јевтића. Он је већ 16. година у пензији

 23. @slobodan
  Имењаче, мислиш ли ти, да Гаги нешто разуме. Гаги мисли, да ако је научио литургију напамет, да све разуме. Гаги не разликује бубање од разумевања. Тако је успео, да нађе, да сам ја негде нешто лоше рекао за Артемија. Није разумео, а нико му није дао задатак, да буба, да сам коментарисао и своје мишљење дао о Атанасију. Тако и сада. Мисли Гаги, да је могуће туђу судбину доживети!!?? Саветује Гаги.“Прво доживи личну трагедију“. Као да жели, да нам каже, да је он „доживео“ судбину Артемија, па „има право“, да одлучује шта је истина и ко је у праву. Није способан да прочита и разуме МИСИЈУ овог сајта. Он га је одредио, да је верски и да ја немам шта ту да се мешам??!! Очигледно је, да се ја у црквена питања нисам мешао. Мешам се, само када „православци“ показују толико незнање и острашћеност, коју не могу да разумем. Нисам успео нигде у теорији, ни у пракси, да нађем, да православље заговара ОСТРАШЋЕНОСТ И ИСКЉУЧИВОСТ, коју показује „православац“ Драган Славнић, звани Литургија. Човек, звани Литургија, се понаша горе од сваког партијског секретара, кога сам у животу трпео. Могу само да замислим, како би се понашао, да је случајно дошао до милиграма неке власти.

 24. @ Slobodan
  Врло логично и исправно размишљање – по људској логици и разуму!
  Али, ВЕРА не подлеже логици, и у томе је проблем.
  Ако бисмо следили логику /по људском умовању/, онда би било врло логично
  да су толики мученици, пострадали за веру, прихватили “ЛОГИЧНЕ“ ПРЕДЛОГЕ
  СВОЈИХ МУЧИТЕЉА – ОДРЕКЛИ СЕ ХРИСТА – и тако поштедели себе од мученичке смрти!
  Са становишта људске логике, то је – ИСПРАВНО, а са гледишта ВЕРЕ ПРАВОЛСАВНЕ то је – ИЗДАЈА!!!
  Дкле, Епископ Артемије поступа – по ВЕРИ /НЕБУ/, а не по – ЛОГИЦИ И ЉУДСКОМ РАЗУМУ /ЗЕМЉИ/, сагласно искуству – СВЕТИХ ОТАЦА!
  А Господ Бог Му је дао такву могућност /као и свима нама/ – да бира по слободној вољи – Божанском принципу у нама.
  Старац Пајсије Светогорац каже /“Сузе за цео свет“/:
  “Мирјанин који се узда у свој разум /логику/, по питањима вере, врло често, по
  правилу, завршава – код психијатра, а монах који чини исто тако – бива у прелести!“.

  @слободан млинаревић
  Свако је изабрао свој пут: Ти си изабрао КОМИТЕТ И ЊЕГОВУ ИДЕОЛОГИЈУ,
  а ја ЛИТУРГИЈУ И ПРАВОСЛАВНУ ВЕРУ, те је и разумљиво да су нам ставови и
  погледи дијаметрално различити.
  Хвала ти на надимку – “Драган Славнић, звани Литургија“,
  Али док сам ја “бубао“ Литургију, Ти си бубао КОМИТЕТСКУ ЛОГИКУ, па, следствено томе, не можеш избећи надимак – Слободан Млинаревић, звани
  КОИМИТЕТЛИЈА – КОМУЊАРА.
  Ти си трчао амбициозно за – КАРИЈЕРОМ, а ја за тада депласираном, глупом,
  застарелом, конзервативном, заосталом… – ПРАВОСЛАВНОМ ВЕРОМ.
  Свако је изабрао оно што је желео, па сада – “нека куса што је закувао“
  Ти си, следствено Твом избору, салушао “сваког партијског секретара, кога сам у животу трпео“, а ја се са благодарношћу и захвалношћу сећам свих оних
  свештеника поред којих сам растао и “бубао“ Литургију!
  Двојица од њих су ми опојали родитеље, двојица крстил децу и двојица ме венчали са супругом, са којом сам скоро 5о година у браку!
  Видиш, ја имам пријатне, лепе, осећајне и срдачне успомене на своје учитеље,
  за разлику од Тебе /и многих који су заведени својом “разумном логиком/, а Ти,
  на жалост и тугу, имаш само горчину, тугу, непријатност… у својим успоменама
  на твоје – КОМИТЕТСКЕ УЧИТЕЉЕ!
  И да поновим поруку Твог имењака и – Теби:
  Старац Пајсије Светогорац каже /“Сузе за цео свет“/:
  “Мирјанин који се узда у свој разум /логику/, по питањима вере, врло често, по
  правилу, завршава – код психијатра, а монах који чини исто тако – бива у прелести!“.

  Драган Славнић

 25. То исто, што ти тврдиш за Артемија , тврди и Акакије за себе, па Матејевци , па Флоринијанци и безброј сличних расколника који напустише Свету Саборну и Апостолску Цркву .
  А све под заставом масона .
  Нека вам је Бог на помоћи

 26. Епископу Артемију је намењена судбина Слободана Милошевића.
  Као што је Слободан Милошевић био „фактор мира и стабилности на Балкану“,
  па преко ноћи се претворио у „фактор нестабилности“, квалификован као „балкански касапин“, тако исто се дешава и са Епископом Артемијем.
  Пошто није прихватио вазално-вазелинске услове свог несућеног пријатеља –
  НАТО на челу са САД – морао је бити склоњен.
  Зато повезивање Епископа Артемија са теби познатом а мени непознатом братијом нема никакве везе.
  Али ти, у недостатку чињеница или прихватљивих убеђења гуслаш стално једно те исто – повезујући Епископа Артемија са секташима практикујући ону Гебелсову флоскулу: да 10 пута поновљена лаж – једанаести пут се усваја као истина.
  Ти, у своје и име својих истомишљеника водиш пропагандни рат против једног
  малог човека, растом малог, али великог духом.
  Да није тако, ти се не би понављао!

  Драган Славнић

 27. @Драган
  Не успеваш, да разумеш разлику између БУБАЊА и учења са разумевањем. КОМИТЕТСКА ЛОГИКА не постоји и не може се набубати. Ти набуба то што набуба, али ниште ниси разумео. Видели попови, да си способан само за бубање, па те заобишли у великом луку и шта ти постаде? Где само нађе, да ја имам непријатне успомене у вези мојих учитеља, наставника и професора? Ти као да не разликујеш „партијске секретаре“ од учитеља? Како то, да те твоји „учитељи“ не позваше, да им се придружиш и постанеш свештеник? Видели, да си бубалица и да ништта не разумеш и дигли руке од тебе?

 28. Наравно да не водим никакав рат. Сваког човека поштујем и волим, па и бившег владику. Бог му дао здравља и да га уразуми да се врати својој Цркви. Једини мотив мог писања овде је нагоњење људи да још једном размисле о свему. И да тако лако не окрећу леђа својој Цркви и одлазе са расколницима. Чуди ме да ти нису познате те групе зилота од Матејевацa до Акакијеваца јер је њихова логика, схватање вере, речник и резон идентичан твом мишљењу и, нажалост, мишљењу бившег владике Артемија. И сви они мисле само да су они на правом путу, а сви остали греше.

Оставите коментар