Уставни суд: Неуставна Уредба о административним прелазима ка КИМ

БЕОГРАД – Уставни суд Србије утврдио је да није у сагласности са Уставом Уредба о контроли преласка административне линије према Аутономној покрајини Косово и Метохија, објављено је на сајту тог суда.

У тој се информацији, међутим, наводи и да је Уставни суд на седници 26. марта „одбацио захтев за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу наведене Уредбе”.

ustavni-sud

Поменутом Уредбом Владе Србије из 2011. године прописани су услови за прелазак преко административне линије према АП КИМ, затим кретање и боравак на административној линији, као и мере које се могу предузети против лица која поступају супротно њеним одредбама.

Иницијативу за оцену уставности тог акта поднела је Демократска странка Србије, која истовремено оспорава и низ других уредби које се тичу регулисања косовских питања.

На истој седници Уставни суд је одбацио иницијативу за покретање поступка оцене уставности Одлуке о прихватању Извештаја о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Привременим институцијама самоуправе у Приштини уз посредовање Европске уније, укључујући процес имплементације постигнутих договора, као и за оцену уставности Закључка Владе од 22. априла 2013. године, којим је она прихватила први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа.

(Танјуг/Политика, 31. 3. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3Xk



Categories: Вести над вестима

1 reply

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading