Никола Варагић: Ако нестану Звезда и Партизан – настаће ФК Четник

(Блог Николе Варагића, 12. 7. 2013)

nikolavАко нестану Звезда и Партизан, неће нестати Србија, како неки мисле.

Опстаће Србија.

Настаће ФК Четник.

Наравно, као приватан клуб, са великим бројем малих акционара.

ФК Четник играће Лигу шампиона, и, једног дана, постаће првак Европе.

Навијачи ФК Четник – Четници – биће проглашени за најбоље навијаче у Европи.

Постаће познати по својој ватрености, али и по спортском навијању: неће бити туча на трибинама, неће имитирати мајмуне када црни играчи имају лопту, неће убацивати бакље у терен, неће скандирати “нож, жица, Сребреница“’… У новинама нећете читати како су Четници дилери дроге и слично. Са једне стране, Четници ће правити пакао на трибинама тако да се леди крв у жилама гостујућим играчима, а са друге стране, Четници ће добијати европска и светска признања за fair play навијање.

Играчи ФК Четник биће, у односу на остале фудбалере, прави интелектуалци. Пошто би већина играча ФК Четник долазила из сопственог омладинског погона, били би и веома културни момци, те би се и са таквим девојкама доводили у везу. Играчa ФК Четник никада не би видели како игра са стриптизетом на неком фенси-турбо сплаву. Могли би да их сретнете на неким много културнијим местима, где се пушта или свира друга врста музике, у позоришту, итд.

Људи који буду водили ФК Четник донеће велике промене у Фудбалском савезу Србије; неће учествовати у намештању утакмица са другим клубовима (нпр. 3 за 3); када је ФК Четник домаћин, неће водити судије у јавне куће, пре или после утакмице; неће уцењивати играче који су на каљењу у другом клубу, да играју слабије када играју утакмицу против ФК Четник, ако желе да се врате у клуб; неће у свом клубу, у органима управљања, имати бивше или актуелне официре и функционере полиције и тајне службе; неће са политичарима, тајкунима и криминалцима учествовати у прању пара преко клуба, од продаје играча, нити ће избегавати плаћање пореза; потписиваће уговоре са играчима чији менаџери нису шефови нарко картела, бивши политичари или синови тајкуна; у клубу неће играти само деца богатих и рођаци, неће се догодити да играч седи на клупи зато што није имао леђа, а бољи је од оног који игра у првом тиму; и томе слично.

Ето, то би се догодило ако нестану Звезда и Партизан.

То се може догодити и ако опстану Звезда и Партизан. То би било добро за наш фудбал. Прво, јер би за ФК Четник то био већи изазов и већа радост када се освоји домаће првенство. Четник  победио ЗвездуЧетник победио Партизан, лепо звучи за наслове у новинама. Друго, то ће значити да српска лига није слаба, да има више од 3 клуба (са Војводином) који заиста вреде. Можда се појави и четврти велики српски клуб, или више јаких клубова, од постојећих, који имају потенцијал, као што су Спартак, Борац, Хајдук, Раднички, Напредак… Све је ово могуће и ако нестану Звезда и Партизан. Српска лига и после тога може да опстане и да се развија – у будућности то може бити лига у којој ће играти и Будућност из Подгорице, Борац из Бањалуке, Крајина из Книна, Вардар из Скопља, Приштина и Витез из Косовске Митровице, итд.

За крај ево и мало хумора:

Ако страх од настанка ФК Четник није мотив овој владајућој елити да хитно нађе решење за спас Звезде и Партизана, а да то решење није повезано са донацијама из државног и градског буџета и ослобађањем плаћања пореза држави, не знам шта јесте. Надам се да ће хитно нешто предузети, а да то не буде на терет свих грађана, јер не би било добро да ФК Четник нема достојне противнике у домаћем првенству.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-2W9



Categories: Поново прочитати/погледати

1 reply

  1. ваљда Ћетни?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading