Војислав Шешељ на привременој слободи

Претресно веће Хашког трибунала одобрило је привремено пуштање Војислава Шешеља из Хашког трибунала, саопштио је Хашки трибунал.

Tvit-ICTY

(РТС, 6. 11. 2014)

 



Categories: Вести над вестима

6 replies

  1. Sličan zahtev za puštanje Šešelja na privremenu slobodu veće je pokrenulo u julu ove godine, ali je okončan bez uspeha. Tom prilikom optuženi je odbio da prihvati uslove koji su uključivali boravak u kućnom pritvoru na određenoj adresi, predaju pasoša vlastima, zabranu kontakta sa žrtvama i svedocima, kao i zabranu razgovora o predmetu sa svima osim sa pravnim savetnicima.

    Ovog puta veće ne traži od optuženog da se izjasni o uslovima boravka na privremenoj slobodi. To znači da, ukoliko Srbija potvrdno odgovori da je u stanju da obezbedi navedene uslove, Šešeljeva saglasnost neće biti potrebna.

    Шта ли ће сада Љајић и компанија измислити?

  2. СЛОБОДА ИЛИ СМРТ!

  3. Саопштење Трибунала:
    Nadglasavanjem sudija 2:1 veće koje sudi Vojislavu Šešelju odlučilo da se optuženi privremeno oslobodi i bez obavezivanja da će poštovati minimalne uslove koji su mu postavljeni
    Većinom glasova, uz protivno mišljenje sudije Nijanga, Pretresno veće koje vodi postupak protiv Vojislava Šešelja je večeras odlučilo da optuženog lidera srpskih radikala privremeno oslobodi iz humanitarnih razloga, ne namećući mu, praktično, nikakve uslove koje bi morao da poštuje tokom boravka u Srbiji. Većina u veću je, kako se navodi u odluci, uverena da će u “postojećim okolnostima” optuženi poštovati uslov da ne utiče na svedoke i žrtve, te zbog toga nije ni neophodno da se optuženi lično na to obaveže.
    O odluci se ne precizira kakve su to “postojeće okolnosti” zbog kojih se većina u veću, koju čije francuski sudija Antoneti/Antonetti i Italijanka Latanci/Latanzzi, oglušila o izričiti zahtev vlade Srbije da se Šešelj na “pravno obavezujući način” izjasni da će poštovati taj jedini, minimalni uslov za privremenu slobodu. Može se samo nagađati da Šešelj, u “postojećim okolnostima”, čak i kada bi hteo ne bi mogao da utiče na svedoke i žrtve.
    Odluka je doneta “proprio mottu”, na inicijativu samog Pretresnog veća, bez konsultovanja strana u postupku, odnosno tužilaštva i samog optuženog. Kada će i kako Šešelj napustiti Pritvorsku jedinicu UN i vratiti se u Srbiju, precizirano je u posebnom poverljivom aneksu današnje odluke.

    Као што се види, ОВДАШЊИ су “изричито тражили” и постављали услове!

  4. Samo nam jos fale Voja i Mira Markovic, pa da krenemo u svetlu buducnost

  5. Деда ђоле, као посебан лик “правог хришћанина”, можда и православца, ни мртвима ништа не опрашта, ако било шта разуме. А ако је заиста деда о каквој будућности размишља и чијој, то само он зна.

  6. Деда Ђоле је – баба:)

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading