Михаило Меденица: Избори уживо

mihailo-medenica-24007: 30 – Александар Вучић одлучним, али лаким европским кораком долази до изборног места, на којем затиче још буновне чланове бирачког одбора, пекаре који се враћају из ноћне смене и Небојшу Стефановића који је несебично понудио свој кажипрст уместо председниковог, како опасна хемикалија у рукама активисте ДС-а не би нанела трајне последице исцелитељској руци ППВ-а. 

07: 32 – Непозната особа пришла господину Вучићу и понудила 2000 динара за глас, обезбеђење интервенисало: „Бежи, бре, одавде особо коју никад раније нисмо видели! Ако још једанпут тако нешто покушаш, Милане, бићеш лишен слободе! Овде смо још 15 минута, само да знаш“…

07: 35 – Небојша Стефановић принео гласачке листиће и погачице Александру Вучићу, који је после краћег премишљања закружио редни број испред коалиције радикала, на шта је председник скупштине сугерисао: „Не, председниче, то смо били! Само да покупим мрвице од погачица и доносим нове листиће! Извините, нисам имао фластер па ми још крвари из прстића, слободно умочите хемијску, и ја сам крвљу заокружио број 1, али ми се мало замантало, па сам грешком, падајући у несвет изгледа испипао још неке бројеве“?..

07: 40 – Александар Вучић одлази с изборног места, Н. Н. особа Миле се враћа, Стефановић остаје да лежи на кутији…

09:00 – Драган Ђилас излази на терасу стана, протеже се до десетак одсто и враћа у кревет, одлучивши да бојкотује изборе сматрајући да ни један од кандидата не заслужује његов глас.

09: 30 – Зоран Живковић цепа сву дневну штампу под прозором лидера ДС-а, претећи да ће поцепати и диплому средње школе уколико носилац листе не изађе на изборе.

09: 45 – Ђилас ипак одлучује да изађе, одлази до оближњег кафића у којем је излазност већ око две трећине столова у башти, ритуално испија јутарњи еспресо, након чега Живковић одлучује да спали већ поцепану штампу и легне на ломачу уколико Ђилас не оде до изборног места: „Ајде, молим те да стигнемо пре Тадића, опет ће да ме грли и зајебава што купујем вино за славу, а имам своје винограде! Па, шта ако су се мало осушили, није тачно да пропадне све чега се дохватим“!

10:00 – Драган Ђилас ипак одлази на гласање. Према сведочењу очевидаца није заокружио ни један број, већ је на дну листића нацртао пилон са две округле приступне саобраћајнице у дну и написао: „Ево вам га на, па са њега гледајте Београд на води“!

10:30 – Ивица Дачић изашао на биралиште, праћен породицом и Халидом Бешлићем. Након гласања изјавио да очекује победу коалиције „Кале“, што на турском значи брдо, а брдо на језику социјалиста подразумева узвишицу до које не стижу оптужбе, афере и Бранко Ружић.

10:35 – Дачић на захтев бирачког обора отпевао „Миљацку“ на суво. Активисту либерала погодила песма, сломио бирачку кутију, гласање настављено убацивањем листића у кутију за ципеле, у којој је члан одбора из Тадићеве странке држао резервне опанке за повратак председника у село, у које је недавно прогнан.

11:00 – Борис Тадић стигао, па застао пред гласачким местом. Упитан да ли је све у реду одговорио: „Јесте, него имам визију, па чекам да ме прође“.

Потом обишао све просторије и видно изнервиран што ни у једној нема стоке помиловао гласачке кутије и упитао баку која се ту затекла: „Јел кокама хладно“, након чега је бака уз врисак истрчaла с гласачког места…

– За оног себе ни ја не бих гласао, али за овог сада, сједињеног са природом, шамана из Вишњичке бање, сасвим сигурно- изјавио је кратко по изласку, помиловавши неколико паса луталица, указавши да такав сточни фонд Србија мора да негује.

11:30 – Чедомир Јовановић џипом покушао да уђе на гласачко место, оштетивши лево крило и десни ретровизор, што је навео као класичну опструкцију ЛДП и покушај неких да се политика коју годинама заступа релативизује.

11:35 – Лидер ЛДП је симболично, у алпинистичкој опреми, освојио гласачке кутије попевши се на њихов врх, желећи да на симболичан начин представи освајање власти.

11: 40 – Како је џип остао заглављен на улазу, кутије су пренете у њега, а гласачи су своју грађанску дужност наставили да обављају на возачевом и сувозачевом месту, која су, зарад регуларности, разводјена паковањим макарона као параваном.

12:00 – Председништво ДСС-а прекршило изборну ћутњу раздравши се под прозором стана Војислава Коштунице: „Како где идемо, па на изборе, Војиславе, мајку му?! Не за скупштину станара, аман, ту си испод цензуса, већ парламентарне, побогу! Није Милошевић поставио никакве блокаде, умро човек… Ма, не плачи, није сад већ пре шест година“…

12:30 – Војислав Коштуница након давања читуље Слободану Милошевићу: „Противнику којег сам желео да поразим на изборима, али га смрт надполовично узе“ ипак гласао, напоменувши да ће, уколико победи, уградити интерфон, окречити улаз и расписати транспаренти тендер за издавање заједничке просторије фризеру са најбољом понудом.

13:00– Млађан Динкић обећао себи 1000 евра ако изађе на гласање. После краћег премишљања тражио 1000 динара, поручивши поменутом: „Е, нећеш ме овог пута! Боље врабац у руци, него голуб на грани“…

(Pressonline, 16. 3. 2014)Categories: Преносимо

1 reply

  1. Избриљирао за Тадића 🙂

Оставите коментар