Патријарх и премијер Дан државности Србије прославили на римокатоличкој миси

misa-hocevarУ цркви Криста Краља у Београду вечерас је поводом Дана државности Србије, мису служио београдски надбискуп Станислав Хочевар.

Миси је присуствовао велики број верника, као и представници других верских заједница, патријарх Српске православне цркве Иринеј и рабин Исак Асиел.

Надбискуп Хочевар честитао је празник и истакао да је важно да сваки појединац пружи пун допринос заједништву.

Misa-dd

Он је казао да је улога цркве и верских заједница да очисте људска срца од егоцентризма и да људи, откривајући богатство заједнице, напредују путем мира.

Миси су присуствовали и премијер Ивица Дачић, министар одбране Небојша Родић и кандидат Социјалистичке партије Србије за градоначелника Београда Александар Антић.

misa-dd-1

У Србији се 15. фебруар слави као сећање на 1804. годину када је у Орашцу почела борба за ослобођење од Турака, и када је на исти дан 1835. године Скупштина у Крагујевцу прогласила први Устав Србије, који је означио и почетак савремене српске државности.

(Бета/Срби на окуп, 16. 2. 2014)Categories: Вести над вестима

1 reply

  1. Могуће је извући више закључака (исправних или не, лаких, или тешких, паметних, или глупих). Ево мог прилога:
    1. СПС са све премијером и војском је прешао римокатолицизам. Шта ће, јадници – нису могли да поводом празника оду на благодарење у СПЦ, јер:
    2. И СПЦ у лику свог поглавара (патријарха Иринеја) је ту, у римокатоличкој цркви – мањ да и они нису пршли?
    3. Ко ће их све знати (мислим СПС и СПЦ)– уосталом, само их једно слово разликује?
    4. Ма, добро – али где су ту Неверни кум Тома и ППВучић, који по Томи деле заједничке страсти (бар тако је Тома јуче изјавио)? Баш тако рече: страсти, али Црква све прашта – па, зашто нису дошли да се прикључе осталом верном стаду, па да их надбискуп све ђутуре – или ти, пак, џумле благослови?

Оставите коментар