Никола Маловић: Ако на закашњелом попису не буде преко 50% Срба, то ће значити да смо заиста „кварна роба“!

Пописа ће бити опет, са истим исцатим циљем: да Срба који себе виде као душе окалемљене светосавском гранчицом – потпуно нестане, рекао српски писац

Никола Маловић (Фото: Матија Крстић)

Један од најчитанијих српских писаца данашњице Никола Маловић изразио је у интервјуу за портал „Борба” своје виђење предстојећег пописа становништва и домаћинстава у Црној Гори.

Цијењени Новљанин и поносни Бокељ који је у својим дјелима највише промовисао вриједности свог краја очекује да ће Срби на предстојећем попису чинити апсолутну већину у Црној Гори. Уколико то не буде случај, наглашава да ће се још једном доказати синтагма да су Срби „кварљива роба“ која је данас спремна да се монтенегризује и европеизира зарад пара и лакшег живота.

Никола Маловић: Чином велеиздаје Косова Срби се претворили у млакоње

Маловић сумња како може изгледати званични резултати пописа, јер није само ДПС са сателитима заинтересован да једног народа и једног језика буде мање.

Шта очекујете од предстојећег пописа становништва и какву поруку бисте послали грађанима Црне Горе?

Од предстојећег пописа очекујем да покаже и поткаже реално стање „на терену“.

Но, како знамо да ће увид у све наше одговоре кад и увид у сва наша имовинска стања прво да имају заинтересоване ЕУ структуре, склон сам да сумњам како може бити утицаја на изглед званичних пописних резултата. Није само ДПС са сателитима заинтересован да једног народа и једног језика буде мање.

Спутњик: Зашто је одлазећи Милов режим у паници због пописа

Грађанима Црне Горе не бих поручио ништа, јер не бих волио ни да одрасломе мени неко нешто поручује.

Колико је значајно да се сви обесправљени Срби, који су угњетавани дуже од три деценије, коначно и слободно изјасне онако како су им се изјашњавали преци, тј. као Срби?

Коме је важно да се данас изјасни као Србин, он се изјашњавао као Србин и раније, кад је било теже сакрити кукавичлук. Ако на овом закашњелом, исполитизованом и конфронтирајућем попису не буде преко 50% Срба, не око 40%, него преко 50%, то ће значити да су Срби заиста кварна роба (пазите сада када ми шовинистички ЦГ медији изваде синтагму из контекста и ставе је у наслов), да су се турчили, католичили, као што се данас због пара и лакшег живота монтенегризују и европеизују.

Миша Ђурковић: Попис у Црној Гори, коначно

Да ли мислите да ће се резултати пописа рефлектовати на промјену неповољног статуса српског народа, језика и културе у Црној Гори и на који начин би по Вама да промјена требало да изгледа?

Нисам оптимистичан јер су се сви српски лидери европеизовали, наравно да би народу било боље, не њима, тако да ће релативни успјех пописа да буде кратког даха. Ко се обавезао на послушност ЕУ и НАТО-у, ко мирно гледа живот у окупираној земљи, може ли тај помоћи Србину када опет дође бефел да се удари на сународника само зато што баштини глобално опозиционарство удружено са русофилијом?

Владика Методије: На попису идемо као наши преци који су се писали као Срби

Чиме објашњавате страх од пописа код партија бившег режима и њихово инсистирање да се исти у недоглед одлаже?

Могуће је да се ради о генерисаној подметачини од стране западних амбасада, у циљу додатне поларизације друштва које би, да му не одмажу са стране, живјело суживотно. Ипак, како крволочни Срби, пуни малигног руског утицаја и даље одбијају да проговоре црногорски и преломе у мозгу по питању ЕУ и милосрдног НАТО-а, то је упутно стално их доводити до лудила не би ли се поново оклизнули на какву нову подметнуту историјску банану – зашто? – зато што ће пописа бити опет, са истим исцатим циљем: да Срба који себе виде као душе окалемљене светосавском гранчицом – потпуно нестане.

Опрема: Стање ствари

(Борба.ме/Српска РТВ, 7. 12. 2023)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Simo Sarajlija je u CG uvezao i izmislio srpstvo u 19 vjeku. O crnogorskom narodu su pisali najljepše stihove veliki pjesnici Evrope . Crnogorci su vazda se pisalo Crnogorci .

    7
    26

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading